Chocolate chip cookies

16:12




Ingrediënten:
  • 225 gram boter, op kamertemperatuur
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 400 gram bloem
  • 0,5 theelepel zout
  • 2,5 theelepel zuiveringszout (of zoals ik heb gedaan, 1 zakje bakpoeder van 8 gram)
  • 225 gram pure chocolade, grofgehakt (ik heb kleine chocoladedruppels gebruikt)

Werkwijze:
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Meng alle ingrediënten een voor een (in bovenstaande volgorde). Zorg wel dat alles goed gemengd is en voeg de chocolade pas op het einde toe.
  • Dit deeg is te plakkerig om balletjes van te draaien, daarom heb ik dit met twee lepels gedaan. Tijdens het bakken zullen de balletjes 'uitlopen' en zullen er zich plattere ronde koekjes vormen.




  • Bak de koekjes 10 a 12 miuten (hangt af van de grootte van de koekjes)
  • Laat ze na het bakken even koelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster


Let op! Met dit recept kan je best veel koekjes maken, je kan ze namelijk zelf proportioneren. Als je balletjes maakt de grootte van een golfbal, dan kan je hieruit een 30-tal koekjes halen, maar als je liever kleine koekjes hebt, dan kan je hier een 130-tal koekjes van bakken.

Joyce bakt

You Might Also Like

0 reacties