Gemarmerde cake

11:54



Ingrediënten:

  • 250g boter
  • 250g suiker
  • 4 eieren
  • 250g zelfrijzende bloem
  • 3el cacao


Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°c
  • Beboter een cakevorm (ik bekleed hem zelf ook nog met bakpapier om zeker te zijn dat niets zal blijven kleven)
  • Klopt de boter en suiker samen tot 1 mooi geheel
  • Voeg de eieren een voor een toe
  • Meng de zelfrijzende bloem onder het mengsel
  • Haal een grote helft van het deeg uit de mengkom
  • Bij de andere helft die nog in de mengkom zit, voeg je 3el cacao toe
  • Doe het grootste deel van het deeg (zonder cacao) in jouw bakvorm (laat nog wat deeg over), giet hierop het deeg met cacao.
  • Meng met een vork kort de twee degen een beetje door elkaar zodat je het gemarmerd effect creëert
  • Doe nu ook het overige deel in jouw bakvorm
  • Bak de cake een uur in een oven van 180°C
Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 reacties