Chocoladetaart met chocoladevulling

11:12




Ingrediënten voor de biscuit:

  • 4 eieren
  • 100g suiker
  • 100g bloem
  • 3el cacao


Ingrediënten voor de vulling:
  • 250g boter
  • 250g poedersuiker
  • 175g chocolade
  • 1el vanille-extract


Bereidingswijze voor de biscuit:

  • Klop de eieren en de suiker goed op, het beslag moet er wit uitzien ipv geel


  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C en beboter een springvorm
  • Meng de bloem en de cacao


  • Spatel de droge ingrediënten voorzichtig door het ei-beslag
  • Stort het deeg in de beboterde springvorm
  • Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C


Bereidingswijze voor de vulling:

  • Smelt de chocolade au bain marie

  • Klop ondertussen de boter zacht en romig en voeg de poedersuiker toe


  • Voeg het vanille-extract en de gesmolten chocolade toe
  • Klop alles glanzend en glad
  • Laat de vulling even opstijven in de koelkast



Afwerking:
  • Snijd de biscuit horizontaal in twee.
  • Smeer op de onderste helft de helft van de vulling
  • Leg de bovenste helft van de biscuit er terug op.
  • Gebruik de rest van de vulling voor de afwerking
Zin in en andere taart? Klik dan hier voor een overzicht van al mijn taarten.

Follow my blog with Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 reacties