Regenboog-taart

10:58

Deze regenboogtaart is veel sneller en eenvoudiger te maken dan de horizontale variant. Met een klein beetje geduld tover je een vrolijke regenboog tevoorschijn bij het aansnijden van de cake.



Ingrediënten:

  • 250g boter
  • 250g suiker
  • 250g bloem
  • 4 eieren
  • vanillesuiker
  • kleurstof
Werkwijze:

  1. Voeg alle ingrediënten (behalve de kleurstof) samen. 
  2. Verdeel het deeg over 6 potjes
  3. Maak in elk potje een ander kleur (ik maakte rood, oranje, geel, groen, blauw en paars)
  4. Beboter een springvorm
  5. Neem een lepel van het eerste kleur en plaats dit in het midden van de springvorm. Laat dit even uitlopen
  6. Neem een lepen van het volgende kleur en plaats deze terug in het midden van de springvorm (dus 'op' het andere deeg). Laat ook dit even uitlopen.
  7. Ga zo door tot al het deeg op is. Begin met enkele scheppen, want de eerste zullen later aan de buitenkant van de springvorm zitten, je zal hiervoor dus iets meer deeg nodig hebben dan voor de laatste cirkels (die aan de binnenkant zitten en dus kleiner zijn)

  8. Bak de taart 40 minuten op 180°C
Zin in en andere taart? Klik dan hier voor een overzicht van al mijn taarten.
    Joyce bakt

    You Might Also Like

    0 reacties