Dubbeldekker koekjes
09:54
Ingrediënten:
Voor de koekjes:
- 225g boter
- 140g basterdsuiker
- 1 eierdooier
- 250g bloem
- 25g cacao
- vanille-essence
- snuifje zout
Voor de vulling:
- 25g boter
- 225g poedersuiker
- 2el melk
- vanille (suiker, essence of aroma)
Werkwijze:
Voor de koekjes:
- Klop eerst de boter los met de bastersuiker.
- Voeg vervolgens een voor een de andere ingrediënten toe. Meng goed, in het begin is het deeg erg korrelig, maar na een tijdje zal het een homogeen deeg worden.
- Laat het deeg een uur opstijven in de koelkast zodat het wat steviger en beter bewerkbaar wordt.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Rol 30 gelijke balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat (met bakpapier). Duw ze al wat platter met jouw vingers of de achtekant van een koffielepel.
- Bak de koekjes 15 minuten op 190°C
- Laat ze eerst even afkoelen op de bakplaat, leg ze daarna op een rooster
- Smelt de boter en voeg hierbij de poedersuiker toe.
- Meng dit met de melk en de vanille.
Afwerking:
- Zoek telkens 2 koekjes die goed op elkaar passen
- Leg op een koekje een theelepel vulling en duw de koekjes op elkaar.
- Versier de randjes eventueel nog met sprinkles.
1 reacties
Deze zien er onwijs leuk uit!
BeantwoordenVerwijderen