Dubbeldekker koekjes

09:54




Ingrediënten:

Voor de koekjes:

  • 225g boter
  • 140g basterdsuiker
  • 1 eierdooier
  • 250g bloem
  • 25g cacao
  • vanille-essence
  • snuifje zout
Voor de vulling:
  • 25g boter
  • 225g poedersuiker
  • 2el melk
  • vanille (suiker, essence of aroma)
Werkwijze:

Voor de koekjes:
  1. Klop eerst de boter los met de bastersuiker.
  2. Voeg vervolgens een voor een de andere ingrediënten toe. Meng goed, in het begin is het deeg erg korrelig, maar na een tijdje zal het een homogeen deeg worden.


  3. Laat het deeg een uur opstijven in de koelkast zodat het wat steviger en beter bewerkbaar wordt.
  4. Verwarm de oven voor op 190°C.
  5. Rol 30 gelijke balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat (met bakpapier). Duw ze al wat platter met jouw vingers of de achtekant van een koffielepel.
  1. Bak de koekjes 15 minuten op 190°C
  2. Laat ze eerst even afkoelen op de bakplaat, leg ze daarna op een rooster
Voor de vulling:
  1. Smelt de boter en voeg hierbij de poedersuiker toe.
  2. Meng dit met de melk en de vanille.
Afwerking:
  1. Zoek telkens 2 koekjes die goed op elkaar passen 
  2. Leg op een koekje een theelepel vulling en duw de koekjes op elkaar.
  3. Versier de randjes eventueel nog met sprinkles.
Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

1 reacties