Maltesertaart

09:08



Ingrediënten:
Voor de cake:

  • 4 grote eieren
  • 100g suiker
  • 65g maïzena
  • 35g cacao
  • 1el bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 50g gesmolten boter (afgekoeld)
Voor de vulling:
  • 200g zachte boter
  • 200g chocolade
  • 300g mascarpone (haal deze op voorhand uit de koelkast)
  • 2el suiker
  • maltesers voor de decoratie
Werkwijze:
Voor de cake:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm in
  2. Klop de eieren luchtig met de suiker tot hij erg licht van kleur is


  3. Meng de droge ingrediënten en meng deze voorzichtig onder het eiermengsel
  4. Voeg voorzichtig de gesmolten boter toe
  5. Bak de cake 30 minuten tot hij sponsachtig aanvoelt
  6. Laat de cake afkoelen voordat je hem afwerkt

Voor de vulling:

De vulling kan je op voorhand maken, maar dit hoeft niet. Hij is op zich stevig genoeg om meteen te verwerken.

  1. Klop kort de boter zacht en voeg de gesmolten chocolade toe. Let wel op dat de chocolade voldoende afgekoeld is vooraleer je ze bij de boter mengt. Wanneer de chocolade te warm is, zal de boter smelten en zal jouw vulling te slap zijn.
  2. Klop in een andere kom kort de mascarpone zacht met de suiker
  3. Meng de twee mengsels samen

De taart afwerken:
  1. Snij de taart horizontaal in 3 
  2. Bouw de taart als volgt op: cake - vulling - cake - vulling - cake - vulling
  3. Werk ook de randen van de cake af met de chocoladevulling
  4. Versier de bovenkant van de cake met maltesers



Zin in en andere taart? Klik dan hier voor een overzicht van al mijn taarten.

Joyce bakt

You Might Also Like

1 reacties

  1. Dit ziet er echt heel goed uit! Voor zo'n taartje mogen ze mij 's nachts wakker maken :)

    BeantwoordenVerwijderen