witte chocomousse

14:58


Ingrediënten:
  • 115g witte chocolade
  • 15g boter
  • 1 ei
  • 1 el suiker
  • 115g room
  • frambozen of aardbeien om af te werken
Werkwijze:
  1. Smelt de witte chocolade samen met de boter au bain marie

  2. Scheid het ei
  3. Klop het eigeel samen met de suiker luchtig
  4. Meng een deeltje van de gesmolten witte chocolade met het eigeel. Meng eerst slechts een deel, zodat de temperatuur van het eigeel niet te snel stijgt. Doe daarna alles terug in de kom van de witte chocolade en verwarm het mengsel nog even au bain marie
  5. Terwijl het chocolademengsel even afkoelt, klop je het eiwit op
  6. Meng het eiwit met het chocolademengsel
  7. Klop de room op en voeg ook dit toe aan het chocolademengsel
  8. Plet het grootste deel van de frambozen (of aardbeien) en leg dit onderaan de glaasjes, stort hierover de chocomousse en werk af met een framboos (of aardbei)
Joyce bakt

You Might Also Like

0 reacties