Figuurcake: chocoladecake met een hart

15:40

Al jarenlang is het bij mijn groepje vriendinnen traditie om op valentijn af te spreken, films te kijken en - voor ons het belangrijkste onderdeel - dessertjes te eten. Zo brengen we elk onze eigen baksels mee en proeven we met veel goesting van elkaars creaties. Op verschillende andere blogs zag ik de figuurcakes al voorbijkomen. Voor mij was dit het moment om dit ook eens uit te proberen en mijn vriendinnen te verrassen met een verrassing binnenin de cake.





Ingrediënten:

  • 400g boter
  • 400g suiker
  • 400g zelfrijzende bloem
  • 8 eieren
  • zakje vanillesuiker
  • 4el cacao
Werkwijze:
  1. Bak eerst de witte vanillecake. Hiervoor meng je 200g boter, 200g suiker, 200g zelfrijzende bloem, 4 eieren en een zakje vanillesuiker.
  2. Giet het beslag in een cakevorm en bak de witte cake 1u op 175°C in een voorverwarmde oven.
  3. Wanneer de cake klaar is, laat je deze even afkoelen, daarna snij je hem in grote stukken en neem je een hartvormige uitsteker, daarmee snijd je de hartjes uit de cake.

  4. Maak het deeg voor de chocoladecake. Hiervoor meng je 200g boter, 200g suiker, 200g zelfrijzende bloem, 4 eieren en 4el cacao. 
  5. Giet in de cakevorm een grondje van dit deeg. Zet daarna de hartjes op deze grond van deeg. Vul de cakevorm op met de rest van het beslag.

  6. Bak de cake nogmaals 1u op 175°C.
Joyce bakt




You Might Also Like

0 reacties