Chocolade fudge - taart

15:18

Nog nooit eerder maakte ik fudge, maar voor dit recept wou ik het graag eens uitproberen. Blijkbaar is fudge maken zo moeilijk nog niet, als je de instructies maar goed volgt en goed blijft roeren. Deze taart is makkelijk zelf te maken en op zich ook niet zoveel werk. Ze is met andere woorden een perfect voorbeeld van weinig werk voor een fantastisch resultaat. Om ze effectief als taart te eten, is ze veel te zwaar, maar ze is perfect om in kleine stukjes van te smullen.


Ingrediënten:

Voor de bodem:
 • pak koekjes (ik gebruikte een pak petit beurre koekjes)
 • 125g boter

Voor de fudge:
 • 400ml gecondenseerde melk
 • 150g suiker
 • 125g boter
 • 2 el honing

Voor de bovenste chocoladelaag:
 • 200g melkchocolade

Werkwijze:
 1. Bekleed een springvorm met plastiekfolie, zo krijg je de taart er later beter uit.
 2. Verkruimel de koekjes, dit kan door ze in een zak te doen en stuk te slaan met een deegrol. Smelt de boter en meng dit met de koekjes. Leg deze bodem in de springvorm en druk hem goed aan.


 3. Doe de gecondenseerde melk, suiker, boter en honing in een steelpannetje en zet op een laag vuur. Wanneer alles gesmolten en opgelost is, zet je het vuur hoger. Laat de fudge 15 minuten koken op een hoog vuur. Je blijft er best bij om in te roeren. Ik gebruikte een antikleef-steelpannetje, dan kan het niet aanbranden. De fudge is klaar als hij stevig, glanzend en karamel-achtig is.

 4. Hak de noten fijn en voeg ze bij de fudge. Giet het mengsel op de bodem in de springvorm.

 5. Wanneer de fudge is afgekoeld, smelt je de chocolade au bain marie en giet je deze over de taart  Je kan de taart in spiesjes of in stukjes snijden. Deze taart is ideaal om in kleine stukjes op te etenJoyce bakt
You Might Also Like

0 reacties