Cupcakes met karnemelk en witte chocolade

07:57

Deze cupcakes waren vooral bij mijn jongere proevers een groot succes. Dit zijn waarschijnlijk de luchtigste cupcakes die ik ooit maakte. De cupcakes zelf zijn - door de karnemelk - niet meteen zoet, maar de witte chocolade in de garnering zorgt toch voor een heerlijk zoet geheel.



Ingrediënten:

Voor de cupcakes:
  • 3 eieren
  • 250g zachte boter
  • 225g basterdsuiker
  • 125ml karnemelk
  • 190g zelfrijzende bloem
  • 1tl vanille-essence

Voor de garnering:
  • 100g witte chocolade
  • 90ml slagroom

Werkwijze:
  1. Verwarm de oven op 160°C en zet papieren cakvormpjes in een muffinvorm.
  2. Klop de eieren los en voeg de boter en suiker toe. Klop alles tot een luchtig geheel


  3. Roer de karnemelk, bloem en vanille-essence door het deeg. Klop het mengsel tot het romig wordt.


  4. Verdeel het mengsel over de vormpjes (ik doe dit met een ijsschepper) en bak de cakejes 20 minuten. Laat ze even afkoelen en zet ze op een rooster. Garneer ze pas wanneer ze volledig zijn afgekoeld.


  5. Voor de garnering maken we een soort snelle chocolademousse. We smelten de witte chocolade au bain marie en kloppen de slagroom op. Laat de chocolade niet te warm worden (wanneer ze te warm heeft: laat ze dan even afkoelen vooraleer je ze mengt met de room). Meng dan de room en de gesmolten chocolade. Doe dit in een spuitzak. Wanneer het mengsel nog iets te slap is, kan je het even in de koelkast leggen om wat op te stijven.

  6. Garneer de cupcakes met de witte chocolademousse. Je kan de cupcakes eventueel nog decoreren

Meer zin in chocolade? Maak dan deze chococupcakes met nutella en witte choco

Joyce bakt




You Might Also Like

0 reacties