Deze chocolade-roomkaasbrownies vormen een perfecte combinatie van brownie en cheesecake. Het is een van mijn go to recepten wanneer me gevraagd wordt om zelf een dessertje mee te brengen. Het is gemakkelijk te maken, ziet er goed uit en het smaakt ook fantastisch.
Ingrediënten:
Voor de brownies:
- 175g boter
- 3el cacaopoeder
- 200g fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 125g bloem
Voor het roomkaasmengsel:
- 250g ricotta
- 40g fijne suiker
- 1 ei
Werkwijze:
- Verwam de oven voor op 180°C. Vet een bakblik in en bekleed het met bakpapier
- Smelt de boter in een steelpan op het vuur en voeg de cacao en suiker toe. Klop de eieren erdoor en voeg de bloem toe. Roer alles tot een egaal beslag. Schep niet het hele beslag in een bakblik, maar laat een deeltje nog even in de pan.
- Klop voor het ricottamengsel de ricotta, suiker en het ei door elkaar.
- Schep het ricottamengsel op het chocolademengsel
- Doe de rest van het chocolademengsel in schepjes op het ricottamengsel
- Maak met een mes een marmerpatroon tussen de bovenste twee lagen.
- Bak de cake 40min tot hij stevig aanvoelt. Laat hem afkoelen in het bakblik. Ik gebruik hier een laag, rechthoekig bakblik, wanneer je een gewone cakevorm gebruikt, bak je hem beter wat langer op een iets lagere temperatuur.
Reacties
Een reactie posten