Brownies met bruine en witte chocolade

Toen ik op zoek ging naar een lekkernij om effectief uit te delen, dacht ik meteen aan deze brownies. Zoals je op de foto duidelijk kan zien, is de binnenkant nog lekker smeuïg. Ik ben een echte zoetebek en verkies de zoete brownies toch boven de machtige variant met donkere chocolade. Daarom gebruik ik in dit recept zowel bruine als witte chocolade.


Ingrediënten:
  • 115g boter
  • 115g melkchocolade
  • 250g witte basterdsuiker
  • snuifje zout
  • 1 tl vanille-essence
  • 2 grote eieren
  • 110g bloem
  • 2 el cacao
  • 100 witte chocoladechips
Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een bakblik en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Smelt de boter en de bruine chocolade au bain marie. Roer er daarna de suiker, het zout en de vanille-essence door.

  3. Voeg de eieren een voor een toe en voeg daarna ook de bloem en de cacao toe. Als laatste roer je de witte chocladechips erdoor.

  4. Giet het beslag in het bakblik en en bak de cake 35-40 minuten, tot een in het baksel gestoken satéprikker er bijna schoon uitkomt. Het mag nog een beetje plakken, we zijn tenslotte brownies aan het maken ;)




Joyce bakt


Reacties