Toen ik deze brownies in een van mijn kookboekjes tegenkwam, kon ik niet langer wachten om het eens uit te proberen. Brownies op zich zijn al zo lekker en de combinatie met marshmallows leek me heerlijk. En dat zijn ze ook. Het bewijs? Tien uur later was er van deze brownies geen spoor meer te bekennen.
Ingrediënten:
- 100g bloem
- 150g fijne suiker
- 3 el cacao
- 1/2 tl bakpoeder
- 20g boter
- 2 eieren
- 1 tl vanille-essence
- 100 cocktailkersen
- 100 amandelen
Voor het glazuur:
- 250g poedersuiker
- 2 el cacao
- 100ml gecondenseerde melk
- 1/2tl vanille-essence
- marshmellows
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter een ondiep bakblik en bekleed de bodem met bakpapier
- Meng de bloem, de suiker, de cacao en het bakpoeder
- Smelt de boter en voeg deze hieraan toe. Voeg ook de eieren en de vanille toe.
- Snijd de cocktailkersen in 4 en hak ook de amandelen in kleinere stukjes. Voeg deze toe aan het deeg
- Giet het deeg in een bakblik en bak de cake 35-40 minuten
- Als de cake volledig is afgekoeld, kan je het glazuur maken. Hiervoor maken we een soort van fudge. Je warmt hiervoor poedersuiker, cacao, gecondenseerde melk en vanille-essence samen op. Zet het niet meteen op het hoogste vuur, zorg eerst dat alles mooi samen is opgelost. Daarna verhoog je het vuur en laat je het mengsel 2 minuten doorkoken. Je kan al enkele marshmellows toevoegen aan dit mengsel.Let op! dit mengsel is zeer warm!
- Giet het mengsel over de cake. Het is zeer warm en koelt zeer snel af. Je moet dus heel snel zijn om de marshmellows er bovenop te plaatsen. Na een minuut zal de fudge al gestold zijn.
Zin in brownies met een volle zoete chocoladesmaak? Maak dan deze brownies met bruine en witte chocolade
Reacties
Een reactie posten