Chocomousse-taart

Deze chocomouse-taart is de perfecte taart voor alle chocoladeliefhebbers. De oreobodem, chocomousse en slagroomlaag zorgen voor een perfect evenwicht. De taart moet niet gebakken worden en is dus ideaal voor warme lente - of zomerdagen, waarbij je niet meteen zin hebt om de oven aan te zetten. Het recept is gemakkelijk zelf te maken door de failproof chocomoussevulling.


Ingrediënten:
  • 1l room
  • 400g oreo's 
  • 150g boter
  • snuifje zout
  • vanille-essence
  • 50g suiker
  • 2 el suiker
  • 300g chocolade
Werkwijze:
  1. Smelt au bain marie de chocolade samen met 250ml room, een snuifje zout en 1tl vanille-essence. Wanneer alles gesmolten en vermengd is, haal je de kom van het vuur en laat je dit mengsel afkoelen.

  2. Maak ondertussen van de oreo's en de boter de taartbodem. Hiervoor verkruimel je de oreo's (dit kan in een blender of met de hand) en meng deze met de boter. Ik heb eerst een springvorm bekleed met plastiekfolie, zo krijg je later de taart beter uit de vorm. Doe het mengsel van oreo's en boter in de springvorm. Druk goed aan en maak zo de taartbodem.

  3. Wanneer het chocolademengsel voldoende is afgekoeld: klop 500ml room op met 50g suiker
  4. Meng voorzichtig de room onder de gesmolten chocolade

  5. Doe de chocomousse in de springvorm bovenop de bodem
  6. Klop de rest van de room op met 2el suiker en nog wat vanille-essence
  7. Doe deze opgeklopte room als laatste laag op de taart
  8. Werk eventueel nog af met kleine stukjes oreo

  9. Laat de taart enkele uren opstijven in de koelkast. Ideaal maak je deze taart een dag op voorhand 




Joyce bakt




Reacties