Deze cupcakes maakte ik nog snel klaar vooraleer de lentezon echt doorbreekt. De combi appel-kaneel wordt altijd geassocieerd met winterse dessertjes, maar nu kan het volgens mij nog net. In principe kan je de cupcakes met elke garnituur afwerken, ik koos ervoor om snel te garneren met slagroom en wat kaneel.
Ingrediënten:
Werkwijze:
Ingrediënten:
- 1 kleine appel
- sap van een halve citroen
- 1el kaneel
- 3 eieren
- 250g zachte boter
- 225g basterdsuiker
- 125ml melk
- 190g zelfrijzende bloem
Voor de garnituur:
- 200ml room
- 3el fijne suiker
- kaneel
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 160°C. Zet papieren vormpjes in een cupcakevorm.
- Snij de appel in kleine stukjes. Meng de appel met het citroensap en 1el kaneel.
- Klop de boter en suiker luchtig. Voegt daarna de eieren een voor een toe.
- Meng de melk en de bloem onder het mengsel. Meng vervolgens de stukjes appel door het mengsel.
- Verdeel het mengsel over de vormpjes. Bak de cakejes 20 minuten op 160°C. Laat ze een tiental minuten afkoelen in de bakvorm en laat ze daarna (uit de bakvorm) verder afkoelen op een rooster. Garneer ze pas wanneer ze volledig zijn afgekoeld.
- Voor de garnering klop je de room op met 3el fijne suiker. De slagroom doe je in een spuitzak en zo maak je toefjes op de cupcakes. Afwerken kan door wat kaneel over de cupcakes te strooien.
Reacties
Een reactie posten