Macarons: citroen

Nadat het basisrecept voor de vanillemacarons zo goed gelukt was, besloot ik snel om een paar varianten te maken. Deze citroenmacarons zijn perfect voor wie van zuur houdt. Je kan natuurlijk zelf de zuurtegraad aanpassen door wat meer of minder citroensap en citroenzeste toe te voegen. Dit recept viel alvast bij mijn vriendinnen goed in de smaak.



Ingrediënten:

Voor de koekjes:

  • 65g gemalen amandelen
  • 120g poedersuiker
  • 2 grote eiwitten
  • 50g fijne kristalsuiker
  • 1/2 tl citroensap


Voor de vulling:

  • 120g mascarpone
  • 2 el citroensap
  • citroenzeste
Werkwijze:
  1. Klop de eiwitten op, voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe. Zo ontstaat er een stevige, glanzende meringue. Klop als laatste het citroensap erdoor.

  2. Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker. Zeef dit mengsel, er mogen geen grote stukken in de macarons terechtkomen.


  3. Spatel een derde van de amandelen en poedersuiker door de opgeklopte eiwitten. Doe dit voorzichtig en in draaibewegingen. Doe er daarna nog een derde bij en als laatste de rest van de amandelen en poedersuiker. Blijf voorzichtig mengen, meng het niet teveel, maar zorg dat alles opgenomen is. Het beslag moet glanzen en langzaam van de spatel vallen in een lint.
  4. Giet het beslag in een spuitzak met een grote spuitmond. Spuit kleine cirkels op de bakplaten (bekleed met bakpapier) en laat de macarons 30 minuten opstijven. Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C

  5. Bak de macarons 10-15 minuten. Bak slechts 1 bakplaat per bakbeurt. Ik heb hier ook 2 bakplaten in 2 keer gebakken. Laat ze afkoelen en trek ze voorzichtig van het bakpapier. Zoek ondertussen welke macarons op elkaar passen


  6. Voor de vulling klop je de mascarpone, het citroensap en de citroenzeste in een kom tot een romig mengsel. Gebruik de vulling om de macarons aan elkaar te plakken.

Joyce bakt




Reacties