Meer dan een jaar geleden maakte ik al een maltesertaart en nu koos ik ervoor om de kleinere, lichtere variant te maken. Deze malteser cupcakes bestaan uit een heerlijk lichte cupcake met een zachte maltesertopping. Met dit recept maak je 12 overheerlijke malteser cupcakes.
Ingrediënten (voor 12 cupcakes):
Voor de cupcakes:
Voor de decoratie:
Werkwijze:
Ingrediënten (voor 12 cupcakes):
Voor de cupcakes:
- 100g zelfrijzende bloem
- 125g suiker
- zakje vanillesuiker
- 5g cacao
- 1/2tl bicarbonaat
- snuifje zout
- 135g boter
- 2 eieren
- 2el melk
Voor de decoratie:
- 100g boter
- 250g poedersuiker
- 2el melk
- 100g maltesers
- extra maltesers ter decoratie
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 170°C en plaats papieren cupcakevormpjes in een cupcakeblik.
- Zeef de bloem, suiker, vanillesuiker, cacao, bicarbonaat en een snuifje zout boven een mengkom. Voeg de boter en de eieren toe. Meng het deeg tot alle ingrediënten in het deeg zijn opgenomen. Voeg als laatste de melk toe en meng nog even kort.
- Doe het deeg in de cupcakevormpjes en bak de cupcakes 22 minuten op 170°C. Met dit recept maak je 12 cupcakes. De cupcakes rijzen enorm tijdens het bakken, laat jou dus niet vangen en vul de vormpjes niet teveel.
- Laat de cupcakes na het bakken even afkoelen in het cakeblik en laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.
- Maak daarna de botercrème. Hiervoor klop je eerst de boter romig, voeg de poedersuiker in twee delen toe en klop alles goed. Als laatste voeg je de melk toe, meng de botercrème nogmaals goed.
- Verkuimel 100g maltesers en meng dit onder de botercrème.
- Decoreer de cupcakes pas als ze helemaal zijn afgekoeld. Hiervoor doe je de botercrème in een spuitzak en maak je toefjes op de cupcakes. Afwerken kan met een malteser.
Zit ik net helemaal weg te dromen bij je maltesertaart, zie ik dat je ook een recept hebt voor cupcakes!! :D
BeantwoordenVerwijderenBedankt! Deze zijn inderdaad ook enorm lekker. De taart is nogal aan de zware kant, maar deze cupcakes zijn heerlijk licht
VerwijderenHmmm ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenVraagje, hoe lang van te voren kun je de botercrème op de cakejes doen? En waar bewaar je deze dan, in de ijskast of erbuiten?
De botercreme kan je best wel even op voorhand op de cakejes doen en dan kan je de cakejes nog enkele dagen bewaren. Ik bewaar ze wel in de koelkast, maar ze zijn het lekkerst als je ze een uurtje oo voorhand terug uit de koelkast haalt (dan is de botercreme terug wat zachter)
Verwijderen