Vanille roomijs

Toen ik ontdekte dat je ijs kan maken zonder ijsmachine en met slechts 2 ingrediënten, moest ik dit uitproberen. Ik was oprecht positief verrast door het resultaat. Doordat er geen aparte suiker in het ijs gaat, kan het ook niet kristalliseren in de diepvries en bekom je een romig en glad ijs. Voor dit vanille roomijs mengde ik het basisrecept met vanille extract, maar je kan eigenlijk alles toevoegen waar je zin in hebt.



Ingrediënten:
  • 150ml room (min 30% vetgehalte)
  • 100ml gecondenseerde melk met suiker
  • 1tl vanille extract (gebruik vloeibare vanille en geen vanillesuiker)
Werkwijze:
  1. Klop de room volledig stijf. Hij moet hard zijn, maar let op dat je hem niet te ver klopt.
  2. Voeg de gecondenseerde melk toe en klop nogmaals kort (5 seconden). De room moet de gecondenseerde melk opgenomen hebben.


  3. Meng het vanille extract onder het ijs

  4. Doe het vanille ijs in een potje en zet het minimum 6 uren in de diepvries. Het ijs kan je enkele weken bewaren.


Joyce bakt

Reacties