Kattentaart

Is deze taart niet de ultieme verjaardagstaart voor een jarige kattenliefhebber? Ik maakte deze taart vorige week op aanvraag voor een bevriende jarige. De taart zelf is opgebouwd uit vanillecake en een vulling van aardbeien, mascarpone en room. Natuurlijk kan je zelf jouw eigen favoriete cake en vulling gebruiken wanneer je deze taart zelf maakt.





Ingrediënten:
Voor de vanillecake:
  • 375g boter
  • 375g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 375g zelfrijzende bloem

Voor de frosting:
  • 500g mascarpone
  • 250g poedersuiker + 1 el poedersuiker
  • zakje vanillesuiker
  • 300g aardbeien
  • 200ml room
voor de decoratie:
  • fondant: zwart, groen, wit
  • tandenstokers
  • uitstekers: rond, hartvormig
Werkwijze:
  1. Maak eerst de frosting, deze moet namelijk nog een aantal uren opstijven in de koelkast. Je kan deze zelfs best een dag op voorhand maken. Hiervoor pureer je de aardbeien, dit meng je met de mascarpone, 1el poederzuiker en een zakje vanillesuiker. Vervolgens klop je de room op en meng je deze voorzichtig onder het mascarpone mengsel. Laat dit voldoende opstijven in de koelkast.



  2. Maak daarna de cake. Verwarm de oven voor op 180°C en beboter een springvorm. Voor de cake klop je de boter samen met de suiker en vanillesuiker romig. Voeg een voor een de eieren toe en meng goed. Als laatste voeg je de bloem toe. Meng nu kort, maar zorg dat alles in het deeg is opgenomen.

  3. Bak de taart een uur op 180°C. De cake is klaar wanneer een prikker er schoon terug uit komt. Laat de cake volledig afkoelen alvorens te decoreren.
  4. Wanneer de cake is afgekoeld en de vulling is opgesteven kan je beginnen met het samenstellen en decoreren van de taart. Snijd de bovenkant van de vanillecake zodat de taart waterpas is. Snijd ze daarna nog eens middendoor. Bouw de taart als volgt op: cake - vulling - cake en werk de bovenkant en zijkant van de taart af met een dunne laag mascarpone-room. Zet dit in de koelkast terwijl je de fondant versieringen maakt.


  5. Maak eerst de oren. Hiervoor snijd je een driehoekig zwart stuk, plaats  2 tandenstokers aan de zijkanten en rol de zijkanten over zodat de tandenstokers vast komen te zitten. Snijd 2 kleinere roze driehoekjes uit de fondant om het roze stukje in de oren te maken. Je kan dit aan elkaar 'lijmen' met wat water. Leg de oren over iets rond zodat ze wat gebogen uitdrogen.


  6. Maak daarna de ogen, de neus en de snorharen (voor de snorharen rolde ik witte fondant in een heel klein, lang worstje).


  7. Rol als laatste de zwarte fondant voldoende uit om de taart te bedekken. Leg dit over de taart, druk zachtjes aan en snijd de restjes aan de zijkant weg.


  8. Plaats alle onderdelen van de kat op de taart, steek de oren voldoende onderaan zodat ze in de cake komen te zitten en niet in de vulling (want daar zullen ze niet vast genoeg zitten)



Joyce bakt

Reacties

Een reactie posten