Straciatella roomijs

Straciatella ijs is iets wat wij hier in de zomer erg vaak eten. Door het ijs te mengen met chocoladeschilfers, bekom je een ijsje dat heerlijk naar chocolade smaakt, zonder dat je meteen een zwaar chocolade ijs krijgt. Daarnaast kan je ook zelf bepalen hoeveel chocolade je precies in jouw ijsje wilt.


Ingrediënten:
  • 150ml room (min 30% vetgehalte)
  • 100ml gecondenseerde melk met suiker
  • 50g chocolade (in een reep)
Werkwijze:
  1. Klop de room volledig stijf. Hij moet hard zijn, maar let op dat je hem niet te ver klopt.
  2. Voeg de gecondenseerde melk toe en meng deze voorzichtig onder de room. De room moet de gecondenseerde melk opgenomen hebben.

  3. Rasp de chocolade boven het ijs. Ik voegde uiteindelijk ongeveer 30g toe, maar je kan zelf beslissen hoeveel chocoladeschilfers je in het ijs wil.


  4. Doe het straciatella ijs in een potje, ik werkte het ijs af door nog wat extra chocolade over het ijs te raspen. Zet het ijs minimum 6 uren in de diepvries. Het ijs kan je enkele weken bewaren.
Joyce bakt

Reacties