Red velvet mug cake

Deze red velvet mugcake is misschien niet de meest fotogenieke, maar wel de lekkerste mugcake die ik tot nu toe maakte. Mijn andere mug cake recepten zijn steeds voor het maken van 2 mug cakes, dit is natuurlijk niet zo handig als je in je eentje een zoete goesting hebt. Met dit recept voor red velvet mug cake maak je precies 1 kop. De cake is in 2 minuten klaar en lekker smeuïg.




Ingrediënten:
  • 3el plantaardige olie
  • 3el karnemelk
  • 1 ei
  • rode kleurstof
  • 4el bloem
  • 4el suiker
  • 1el cacao
  • snuifje bakpoeder
Werkwijze:
  1. In een kop meng je de olie, karnemelk, het ei en de kleurstof. Meng dit goed. Voeg dan de bloem, suiker, cacao en bakpoeder toe. Meng alles goed, er mogen geen klonters meer in zitten.


  2. Zet de kop 1,5 minuten in de microgolfoven. Het kan zijn dat jouw microgolfoven iets anders is dan de mijne. Als de cake te rubberachtig is, dan heeft hij er te lang in gestaan. Is hij nog te vloeibaar, dan kan je nog wat tijd toevoegen. Doe dit in kleine intervallen, een mug cake is snel te ver gegaard.



    Je zal zien dat de cake rijst in de microgolfoven, als hij gerezen is, is hij ook klaar. Wanneer je hem er uit haalt, zal hij wel terug inzakken. Geen paniek, dit is normaal ;)


Joyce bakt

Reacties

  1. Haha inderdaad niet heel mooi maar hij lijkt me wel super lekker! Leuk♡

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt mij super lekker. Kan je het ook doen in een gewone oven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb ik nog niet getest. Volgens mij kan het wel, maar ik denk dat het deeg redelijk vochtig zal blijven in de oven. Laat iets weten als je het geprobeerd hebt :)

      Verwijderen
  3. Wat ontzettend tof dat je dit zelf hebt gemaakt. En eigenlijk helemaal niet moeilijk! Dankjewel voro het delen van dit leuke recept.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten