Ik heb hier al een tijdje een pot pindakaas staan om eens te verwerken in een bakproject. Toen ik vorige week plots de oreos met pindakaas tegenkwam in de winkel, wist ik meteen dat dit het moment was om eens een pindakaasbaksel te maken. Omdat ook cheesecake voor mij altijd een uitdaging vormt, viel mijn keuze al snel op een pindakaas oreo cheesecake.
Ingrediënten:
Ingrediënten:
- 150g pindakaas oreo's
- 50g boter
- 400g roomkaas
- 200g suiker
- 100g pindakaas
- 200ml room (min. 30% vetgehalte)
Werkwijze:
- Maak eerst de taartbodem. Hiervoor hak je de oreo's fijn en voeg je 50g gesmolten boter toe.
- Ik plaatste wat bakpapier op de bodem van mijn sprinvorm, zodat ik de taart er later gemakkelijk af krijg. Aan de randen van mijn bakvorm deed ik wat plastiekfolie.
- Doe de oreokruimels in de springvorm en druk goed aan. Zet deze in de koelkast terwijl je verder gaat.
- Klop de roomkaas luchtig met de suiker en de pindakaas. Alles moet een mooi geheel vormen, er mogen geen klonters meer inzitten. Klop de room op (let op: klop hem niet te hard op, je moet straks nog even kloppen als je alles mengt) en doe deze bij het roomkaasmengsel.
- Meng nog even goed en doe de vulling in de springvorm.
- Zet de taart een nacht in de koelkast. Werk ze eventueel nog af met wat gesmolten chocolade.
MMm dit ziet er zo lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenAls ik het mocht eten, dan probeerde ik het gewoon.
Dank je :-)
VerwijderenOh was net van plan om een cheesecake met speculaas te maken, maar een mixje van beide lijkt me gewoon de bom :D
BeantwoordenVerwijderenHahah, ik was gisteren toevallig ook aan het fantaseren over cheesecake met speculaas :p
Verwijderen