Suikervrije brownies

Na de geslaagde suikervrije cupcakes, wou ik graag nog een paar recepten toevoegen aan mijn suikervrije repertoire. Omdat je nooit genoeg brownie recepten hebt, besloot ik meteen hiermee aan de slag te gaan. Ik koos voor een brownie met walnoten en werkte hem achteraf af met een bolletje vanille ijs, wat gesmolten chocolade en walnoten. Ik was echt blij met het resultaat, de brownies smaken niet alleen lekker, ze zijn ook lekker luchtig en fluffig en eigenlijk proef je helemaal niet dat ze suikervrij zijn.




Ingrediënten:

  • 75g noten of chocoladeschilfers (ik gebruikte walnoten)
  • 60g zelfrijzende bloem
  • 20g cacao
  • 1 koffielepel bicarbonaat
  • 85g tagatesse (je kan normaal ook 17g stevia of canderel gebruiken, maar dit heb ik niet uitgeprobeerd)
  • 100g chocolade zonder suiker (ik gebruikte melkchocolade)
  • 125g boter
  • 2 eieren
Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 170°C en beboter een bakvorm. Ik heb er voor de zekerheid ook bakpapier in gedaan, zo blijft de brownie zeker niet plakken en kan je hem ook gemakkelijk uit de vorm halen.
  2. Hak de noten fijn en meng deze met de zelfrijzende bloem, cacao, bicarbonaat en tagatesse.


  3. Smelt de chocolade met de boter en meng deze met het noten-bloem-suiker mengsel.


  4. Klop de eieren los en voeg ook deze bij het browniedeeg.


  5. Doe het deeg in de bakvorm en bak de brownie 25 minuten op 170°C.



Joyce bakt

Reacties

Een reactie posten