Deze cupcakes met munt en chocolade stonden al een hele tijd op mijn 'to bake'-lijstje. Omdat ik nu eindelijk eens een goed excuus had, besloot ik deze nu eindelijk eens te maken. Door de toevoeging van de munt in zowel de cupcake als de botercrème heeft deze cupcake een lekkere frisse smaak en voelt hij ook niet zwaar aan.
Ingrediënten:
Voor de cupcakes:
Ingrediënten:
Voor de cupcakes:
- 135g boter
- 120g suiker
- 2 eieren
- 100g zelfrijzende bloem
- 30g cacao
- 1/2tl zout
- 1/2tl bicarbonaat
- klein beetje munt extract
Voor de botercrème:
- 100g boter
- 250 poedersuiker
- 1/2tl munt extract
- eventueel groene kleurstof
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 170°C en doe cupcakepapiertjes in een bakblik.
- Klop de boter romig met de suiker. Voeg een voor een de eieren toe en meng tussendoor goed. Voeg daarna de zelfrijzende bloem, cacao, zout en bicarbonaat toe en meng nog kort. Als laatste voeg je ook het munt extract toe. Let op dat je niet teveel toevoegt, de munt smaakt goed door.
- Bak de cupcakes 22 minuten op 170°C.
- Laat de cupcakes volledig afkoelen vooraleer je verdergaat met het decoreren.
- Voor de botercrème klop je eerst de boter romig en voeg je de poedersuiker in twee delen toe. Tussendoor mag je gerust enkele minuten kloppen, dan zal de botercrème lekker luchtig zijn. Als laatste voeg je het munt extract toe. Let ook hier op dat je niet teveel toevoegt. Als je wil dat de botercrème mooi groen is, kan je nog een beetje extra groene kleurstof toevoegen.
- Doe de botercrème in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcakes. Je kan de cupcakes eventueel nog afwerken met wat chocoladedruppels.
Ziet er heel lekker uit!! :)
BeantwoordenVerwijderenDank je :-)
VerwijderenHey Joyce!
BeantwoordenVerwijderenDit klinkt zoooo lekker :0
Liefs Astrid (Timeless Elegance)