Chocolade en aardbei figuurcake

Vorig jaar maakte ik voor valentijn een cake met een hart. Dit was mijn eerste figuurcake en dit bleek eigenlijk nog zo moeilijk niet. Dit jaar besloot ik hierop een variant te maken. Ik maakte een chocoladecake met een aardbeienhart.




Ingrediënten:

Voor de aardbeiencake:
  • 250g boter
  • 250g suiker
  • 4 eieren
  • 250g zelfrijzende bloem
  • rode kleurstof
  • aardbeien smaakstof (heb je geen smaakstof? In dit recept maak ik met echte aardbeien een aardbeiencake)
Voor de chocoladecake:
  • 250g boter
  • 250g suiker
  • 4 eieren
  • 250g zelfrijzende bloem
  • 2 el cacao
Ook nog:
  • cakeblik
  • hart-uitsteker die mooi in jouw cakevorm past
Werkwijze:
  1. Maak eerst de aardbeiencake. Verwarm de oven voor op 180°C en beboter een cakevorm. Meng dan eerst de boter en suiker. Daarna voeg je een voor een de eieren toe. Doe hier de zelfrijzende bloem bij en meng kort tot het deeg samenkomt. Voeg als laatste de kleurstof en smaakstof toe en meng kort.


  2. Bak deze cake 50 minuten op 180°C.


  3. Laat de aarbeiencake wat afkoelen en snijd deze dan in plakjes, zo breed als jouw hartjesuitsteker en druk hier dan de hartjes uit.


  4. Maak dan het beslag voor de chocoladecake. Hiervoor volg je dezelfde stappen als voor de aardbeiencake en voeg je op het laatste de cacao toe ipv de kleur- en smaakstof.


  5. Beboter opnieuw een cakeblik en doe hier een grondje chocoladedeeg in. Hierop plaats je de aardbeienhartjes. De rest van het cakeblik vul je aan met de rest van het chocoladedeeg. Zorg dat de hartjes ook bovenaan bedekt zijn met het deeg.


  6. Bak de cake 45 minuten op 180°C.


Joyce bakt

Reacties

  1. Echt super schattig! Heel leuk idee, en lekker natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit ziet er zo lekker uit. Dat is ook wel leuk om te doen denk ik zelf.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je :) Deze cake is niet zo moeilijk om na te maken én superlekker ;)

      Verwijderen

Een reactie posten