Nutella Kinder taart

Ik ken niemand die niet gek is op kinder-chocolade. Kinderbueno's, chocobons, kinder-surprise, ... stuk voor stuk vind ik ze superlekker. Het maken van een kinder-taart was dan ook een project waarvoor ik me niet langer kon inhouden. De taart is gemaakt met een smeuïge chocoladecake als basis, gevuld met nutella-botercrème en afgewerkt met chocoladeganache en een behoorlijke hoeveelheid kinder-chocolade. Een taart dus waarmee je elke chocolade-lover voor je kan winnen :)




Ingrediënten:
Voor de cake:
  • 350g zelfrijzende bloem 
  • 370g suiker
  • 50g cacao
  • 1/2tl zout
  • 240ml afgekoelde koffie
  • 210ml plantaardige olie (vb zonnebloemolie)
  • 3 eieren
  • 240ml volle melk
Voor de nutella-botercrème:
  • 300g boter
  • 700g poedersuiker
  • 3 el nutella
Voor de ganache:
  • 200ml room
  • 300g melkchocolade
Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 170°C en bak eerst de cake. Hiervoor meng je eerst alle droge ingrediënten. Hierbij doe je de eieren en melk. Meng goed en voeg als laatste de plantaardige olie en koffie toe. Doe het deeg in een taartvorm. Als je net zoals ik de easy layers vorm van Wilton gebruikt, moeten de laagjes maar 20 minuten in de oven. Als je 1 grote vorm gebruikt (en dan later de taart in laagjes snijdt), zal die er iets meer dan een uur in moeten. Start met een uur en controleer dan of hij al gaar is.
  2. Ondertussen kan je ook al de botercrème maken. Hiervoor klop je eerst enkele minuutjes de boter romig (als je echte boter gebruikt, zorg dat ze niet te hard is. Ik heb mijn boter uit de koelkast 30 seconden in de microgolf gedaan). Voeg de helft van de poedersuiker toe en meng opnieuw. Als laatste voeg je de rest van de poedersuiker en de nuttela toe.


  3. Als de cake afgekoeld is, zorg je dat je enkele mooie lagen kan opbouwen. Zorg dat elke laag mooi plat is. Ik maakte hier een taart van 4 lagen, maar je kan zelf kiezen hoe hoog je de taart wil, of hoe dik je de laagjes wil. Start dan met het opbouwen van de taart en smeer hem aan de zijkanten af. Zet hem hierna in de koelkast om op te stijven.


  4. Maak ondertussen de ganache. Hiervoor warm je eerst de room op. De chocolade doe je dan in de warme room. Laat dit een minuutje staan, de chocolade zal smelten door de warmte van de room. Roer de ganache door. Als de chocolade niet voldoende smelt, kan je hem nog even opwarmen in de microgolfoven. Als jouw ganache te slap is, kan je deze nog even in de koelkast zetten. Het is even zoeken om de perfecte dikte te hebben. Als de ganache te slap is, zal hij meteen van de taart lopen. Als hij te vast is wanneer je hem op de koude taart giet, zal hij te snel stollen.


  5. Werk de taart af met Kinder-chocolade


Reacties