Koekjes met framboos en witte chocolade

Mijn dochter is gek op frambozen. We hebben dan ook áltijd een bakje (of 3) in huis. We gingen enkele dagen weg en dus hadden we frambozen die opgemaakt moesten worden. Ik ging op zoek naar een recept voor koekjes met frambozen en vond dit. Ze zijn snel klaar én heerlijk.


Benodigdheden
  • 200g boter
  • 100g kristalsuiker
  • 100g basterdsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 eieren
  • 300g zelfrijzende bloem
  • 100g frambozen
  • 200g witte chocolade (druppels of in kleine stukjes)

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 170°C.

1. meng de boter met de kristalsuiker, basterdsuiker en vanillesuiker. 
2. Voeg de eieren toe
3. Meng de bloem onder het mengsel, stop met mengen als je ziet dat het deeg mooi samen komt.
4. Voeg de frambozen en witte chocolade toe. Meng niet te lang zodat er nog wat stukjes frambozen over blijven.


5. Leg een bakpapier op een bakplaat en schep de koekjes hier op. Ik doe dit met een ijs-schep. Je hoeft de koekjes niet plat te maken, ze zullen uitlopen in de oven.


6. Bak de koekjes 12 minuten op 170°C. Laat ze een 10-tal minuten afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.

Reacties