Speculaasmousse

Dit is een zeer gemakkelijk en toch zeer lekker dessertje. De speculaasmousse is lekker luchtig en stijft ook zeer snel op, waardoor je hem eigenlijk niet de dag op voorhand moet maken. Als hij enkele uurtjes in de koelkast staat, is hij al perfect. Het is een leuke aanvulling voor een desserttafel, maar kan ook zo als dessertje op tafel komen.



Ingrediënten:
  • 2 eiwitten
  • 100 suiker
  • 125g speculaas
  • 500ml room
Bereidingswijze:
  1. Verkruimel de speculaas en meng deze met de room. Laat dit 20 minuten staan zodat de room de speculaas goed kan opnemen.

  2. Klop het speculaas-room mengsel op, maar klop ze niet te ver. Het zal even duren voordat dit stijf begint te worden, maar dan gaat het wel meteen snel. Let dus op, want als je room te ver klopt, kan je niet meer terug en zal het mislukken.
  3. Klop de eiwitten op met de suiker en meng dit voorzichtig onder het speculaas-roommengsel.

  4. Doe de speculaasmousse in glaasjes en werk eventueel af met nog wat verkruimelde speculaas. Laat de speculaasmousse even opstijven in de koelkast. De mousse is op zich eigenlijk al redelijk stevig. Lang moet hij dus niet in de koelkast staan voordat je hem kan opsmikkelen.



Joyce bakt

Reacties

  1. Dit ziet er heerlijk uit! xx Heb het receptje opgeslagen! x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je :) Het is een van mijn favoriete mousses, ik heb deze al heel vaak gemaakt.

      Verwijderen
  2. Mmm.. dat ziet er echt heerlijk uit zeg! Ga dat een keertje maken :) Ook lekker voor bij de koffie denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er superlekker uit! thanks voor het receptje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh dit ziet er ook zo lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voor hoeveel personen is dit recept?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met dit recept vul ik meestal 6 glaasjes. Veel hangt af van hoe groot je de porties wil maken

      Verwijderen
  6. Hey! Kun je dit ook met magere room maken?
    X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee. Je moet de room kunnen opkloppen. Dit kan alleen met room met minstens 30% vet

      Verwijderen
  7. Net gemaakt, simpel maar zo heerlijk! Thx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mijne was geschift te hard geklopt vrees ik ... opnieuw begonnen en met de schrik om weer te hard te gaan is hij nu te lopend kan ik deze nog verbeteren ?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zeer lekkere mousse. Heb hem voor de 2e x gemaakt. Na een nachtje koelkast was hij onderaan minder stijf geworden. Aan wat ligt dit.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ziet er zeer lekker uit bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Voor hoeveel personen is dit recept of voor hoeveel van die mini glaasjes?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten