Snickerdoodles

Snickerdoodles zijn typisch Amerikaanse koekjes. Regelmatig stuitte ik op deze koekjes en uiteindelijk besloot ik om dan maar eens zelf uit te testen waarom al die Amerikanen hier nu zo dol op zijn. Het resultaat is een heerlijk kruidig koekje



Ingrediënten:

Voor de koekjes:
  • 225g zachte boter
  • 140g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1tl vanille-essence
  • 400g bloem
  • 1tl zuiveringszout
  • 1/2 tl nootmuskaat
Voor de kaneelsuiker:
  • 2el suiker
  • 2el kaneel
Werkwijze:
  1. Doe de boter en de suiker in een kom en meng deze goed. Klop hierdoor de eieren en de vanille
  2. Meng de bloem, het zuiveringszout en de nootmuskaat en voeg het toe bij het deeg

  3. Maak van het deeg een bal en wikkel deze in huishoudfolie. Leg het deeg 30min. in de koelkast
  4. Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  5. Maak de kaneelsuiker. Meng hiervoor de suiker en de kaneel in een ondiepe schaal
  6. Voor de koekjes schep je steeds 1 lepel deeg, je roert hiervan balletjes en deze rol je door de kaneelsuiker.

  7. Leg de koekjes op een ruime afstand van elkaar op de bakplaat
  8. Bak de koekjes 10 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.


Joyce bakt

Reacties