Aardbeientaart

Wanneer ik in de zomer keuze heb in taarten, ga ik steevast voor de aarbeientaart. Weinig vruchten kunnen namelijk tippen aan de zomerse zoetheid van aardbeien. Je hoeft echter geen zo'n grote fan te zijn als ik, de aardbeien kunnen vervangen worden door elke andere soort fruit.



Ingrediënten:

  • Taartboden (kruimeldeeg)
  • Banketbakkersroom
  • Aardbeien


Voor de banketbakkersroom:

  • 750ml melk
  • 7 eierdooiers
  • 75g suiker
  • 60g maïzena
  • vanille
Werkwijze:
  1. Bak de taartbodem 12 minten blind op 200°C, maak ondertussen de banketbakkersroom

  2. Doe de melk, de suiker en de vanille in een steelpannetje en zet dit op het vuur.
  3. Klop ondertussen de eieren los en voeg hierbij de maïzena toe
  4. Wanneer de melk kookt, giet je deze (al roerend!) bij de eieren
  5. Doe dit mengsel terug in het steelpannetje en zet het nog even op het vuur (totdat het begint te ploffen)
  6. Giet de banketbakkersroom in een andere kom en zet deze in een koudwaterbad. Roer hem nog af en toe door zodat de banketbakkersroom geen velletje krijgt.

  7. Wanneer de taartboden en de banketbakkersroom beiden zijn afgekoeld, schep je de banketbakkersroom in de taartbodem en werk je af met aardbeien




     Zin in en andere taart? Klik dan hier voor een overzicht van al mijn taarten.

Joyce bakt




Reacties