blauwe taart

10:43

Deze blauwe taart bakte ik voor de babyshower van een vriendin. Het idee erachter is dat de buitenkant wel wit is, maar wanneer je de taart aansnijdt zie je de felblauwe binnenkant. Wij wisten al dat er een jongetje in aantocht was, maar dit idee kan je gebruiken om zelf het geslacht van de baby op een leuke - en lekkere! - manier bekend te maken.





Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 100g suiker
  • Vanillesuiker
  • 100g bloem
  • Kleurstof
Werkwijze:
  1. Klop de eieren op met de suiker en de vanillesuiker. Dit moet lang doorkloppen, want we willen zo'n wit mogelijk beslag om het goed te kunnen kleuren 
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180c en beboter een springvorm
  3. Als de eieren mooi wit zijn, meng je hiermee de kleurstof. Meng als laatste voorzichtig de bloem en stort het beslag in de springvorm

  4. Laat de taart afkoelen en snij hem doormidden.
  5. Decoreer de taart. Dit kan bijvoorbeeld met mascarpone-creme. Meng hiervoor 250g mascarpone met 250g poedersuiker.
  6. De taart is versierd met witte rolfondant. De sterretjes zijn gemaakt met dezelfde witte rolfondant die ik blauw heb gekleurd. Ik verdeelde de fondant daarvoor in 3 en kleurde elk stukje een verschillend kleur blauw (door meer blauw of zwart toe te voegen).

Zin in en andere taart? Klik dan hier voor een overzicht van al mijn taarten.

Joyce bakt




You Might Also Like

0 reacties