Brownies met cookie dough

14:25

Deze brownies zijn een combinatie van twee van de lekkerste zoetigheden ooit. De onderkant van dit baksel bestaat uit een laagje cookie dough en daarbovenop vind je een heerlijk smeuïge brownie. Afhankelijk van hoe smeuïg jij de brownie wil, kan je de brownies iets vroeger of later uit de oven halen. Vergeet niet om de potten uit te likken!



Ingrediënten:
Voor de cookie dough:
  • 120g boter
  • 60g suiker
  • 60g bruine suiker
  • 1 ei
  • 130g bloem
  • 1/2tl zout
  • 1/2tl bicarbonaat
  • 1tl vanille-essence (of vanillesuiker)
  • 160g chocoladestukjes (ik gebruikte kleine chocolate chips)

Voor de brownies:
  • 280g chocolade
  • 120g boter
  • 265g suiker
  • 2 eieren
  • 130g bloem
  • 2,5 el cacao
  • snuifje zout

Werkwijze:
  1. Verwarm de  oven voor op 180°C. Beboter een cakeblik en bekleed de bodem met bakpapier. Ik zorg dat er langs elke kant nog bakpapier over is, zo kan je later de brownie gemakkelijk uit de cakevorm halen.
  2. Maak eerst de cookie dough. Hiervoor klop je eerst de boter romig met de suiker en de bruine suiker. Voeg daarna een ei toe en klop nogmaals goed. Voeg de bloem, het zout, bicarbonaat en vanille toe. Als laatste meng je de chocoladestukjes onder het deeg.



  3. Doe dit deeg in de cakevorm. Zorg dat de cookie dough mooi verspreid is over de cakevorm.
  4. Smelt eerst de chocolade voor de brownies. Je wil namelijk dat de chocolade al wat afgekoeld is voordat je het bij het browniedeeg toevoegt.


  5. Maak het deeg voor de brownies (dit mag je gerust opnieuw in dezelfde mengkom doen, er zitten al veel smaken in de mengkom, we kunnen die even goed behouden). Hiervoor klop je eerst de boter romig met de suiker. Voeg de eieren toe en klop nog een tweetal minuten. Hierna voeg je de gesmolten chocolade toe. Let op dat deze niet meer warm aanvoelt. Als laatste voeg je de bloem, cacao en een snuifje zout toe.



     
  6. Giet het browniedeeg bovenop de cookie dough en verspreid alles goed. Bak de brownie 1u in een voorverwarmde oven op 180°C.



    De baktijd van de brownie zal afhangen van de grootte en diepte van de vorm. Ik maakte een redelijk kleine, maar dikke brownie, daarom moest hij ook een uur in de oven, wanneer je een grotere vorm neemt zullen de brownies maar 40 minuten in de oven moeten. Hou dit dus zelf goed in de gaten. Daarnaast kan je de brownies ook iets langer in de oven laten staan als je liever iets stevigere brownies hebt.

Joyce bakt

You Might Also Like

1 reacties

  1. Hoe langer ik hier op je blog rondneus hoe meer kwijl er uit mijn mond druipt... Fantastisch dit!

    Liefs
    Unique Marieke

    BeantwoordenVerwijderen