Gekleurde pastel meringues

Een tijdje geleden maakte ik voor het eerst meringues. Dit beviel mij enorm; ik had nooit gedacht dat ik ze zo lekker zou vinden. Daarom besloot ik om nog wat verder te experimenteren. Deze gekleurde pastel meringues zijn hier het resultaat van.Ingrediënten:
 • 2 eiwitten
 • dubbel gewicht in fijne suiker + vanillesuiker (ongeveer 150g)
 • kleurstof
Werkwijze:
 1. Verwarm de oven voor op 100°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Weeg de eiwitten. Bij mij wogen de eiwitten 70g. Je hebt dubbel zoveel suiker nodig, gebruik dan dus 140g suiker (zakje vanillesuiker + aanvullen met fijne suiker).
 3. Klop de eiwitten afzonderlijk op. Start traag en verhoog de snelheid wanneer het eiwit schuimig wordt. Klop het eiwit al hard zonder de suiker.

 4. Verlaag de snelheid van de keukenmachine en voeg lepel per lepel de suiker toe. Blijf ondertussen kloppen op medium snelheid. Wanneer alle suiker is toegevoegd, verhoog je de snelheid geleidelijk aan en klop je de eiwitten nog 5 minuten door. Check daarna of alle suiker al volledig is opgenomen. Dit kan je testen door het eiwit te voelen tussen je vingers. Als je nog suiker voelt, moet je nog even doorkloppen. De suiker moet helemaal opgelost zijn.

 5. Terwijl de eiwitten staan op te kloppen, kan je ondertussen de bakplaat en de spuitzak voorbereiden. Leg bakpapier op een bakplaat en doe al een spuitmond in de spuitzak.
 6. Wanneer de meringue helemaal glad is, kan je hem kleuren. Ik deed de meringue in drie potjes en kleurde elk potje in een andere kleur.

 7. De drie kleuren doe je afzondelijk in spuitzakken. Spuit dan mooie toefjes op de bakplaat

 8. Bak de meringues 1 uur op 100°C. De meringues zijn klaar wanneer je ze van de bakplaat kan nemen zonder dat ze blijven plakken. 
Joyce bakt

Reacties

 1. Wat ziet het er heerlijk uit zeg!leuk die kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Kleurtjes maken het altijd meteen net dat beetje vrolijker :-)

   Verwijderen
 2. Ziet er lekker uit! En leuk gedecoreerd xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zal waarschijnlijk deze meringues maken voor een communiefeest. Hoeveel meringues kan ik ongeveer maken met deze hoeveelheid?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het hangt er wat van af hoe groot je ze spuit. Ik spuit meestal gewoon een bakplaat vol - 30 à 40 meringues denk ik.

   Verwijderen

Een reactie posten