Oreo cupcakes

Voor zover ik weet is iedereen gek op oreo's. Omdat ook ik er dol op ben, vulde ik elk van deze cupcakes met meer dan 2 hele oreo's, wat deze cupcakes dan ook de perfecte snack maakt voor al mijn collega-oreo-liefhebbers. Ze zijn gemakkelijk zelf te maken en trouwens ook gemakkelijk aan te passen voor elk koekje waar je dol op bent.



Ingrediënten:
Voor de cupcakes:
  • 100g zelfrijzende bloem
  • 15g cacao
  • snuifje zout
  • 125g suiker
  • 135g boter
  • 2 eieren
  • 2el volle melk
  • 1tl vanille-essence
  • Oreo's

Voor de oreo-botercrème:
  • 100g boter
  • 250g poedersuiker
  • 2el volle melk
  • 1tl vanille-essence
  • half pakje oreo's

Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 170°C en leg cupcakepapiertjes in een cupcakevorm.
  2. Zeef de bloem, cacao, zout en suiker boven een mengkom. Voeg hier de boter en de eieren bij en meng voor ongeveer een minuut. Giet er daarna de melk en vanille-essence bij. Mix het deeg nog een halve minuut.


  3. Leg in elk cupcakepapiertje een oreo en schep hier het deeg over. Vul de vorm voor ongeveer 3/4


  4. Bak de cupcakes 22 minuten op 170°C.
  5. Laat de cupcakes 10 minuten afkoelen in het blik, laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.


  6. Voor de botercrème laat je eerst de boter enkele minuten zachtkloppen in de keukenmachine. Voeg in 2 delen de poedersuiker toe en klop nog even goed door. Voeg daarna de melk en de vanille toe. Als laatste verkruimel je de oreo's en voeg je ook deze toe bij de botercrème.


  7. Doe de botercrème in een spuitzak, maak mooie toefjes op de cupcakes en decoreer de cupcakes met nog een oreo.


Joyce bakt

Reacties