Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes zijn het soort cakejes die je op tv heel vaak ziet. Ze zijn razend populair in Amerika en ook hier zijn ze aan een opmars bezig. Ik heb alleszins enkele hevige red velvet fans in mijn vriendenkring.



Ingrediënten:
Voor de cupcakes:
  • 130g zelfrijzende bloem
  • 1el cacao
  • 125g suiker
  • snuifje zout
  • 135g boter
  • 2 eieren
  • 3el karnemelk
  • rode kleurstof (gebruik gel, de vloeibare kleurstof is niet sterk genoeg)
  • vanille-essence
  • 1tl bicarbonaat
  • 1tl alcoholazijn

Voor de garnering:
  • 75g boter
  • 100g roomkaas
  • 400g poedersuiker

Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 170°C en plaats cupcakepapiertjes in een cupcakeblik.
  2. Zeef de zelfrijzende bloem, cacao, suiker en zout boven een mengkom. Voeg de boter en eieren toe en meng dit ongeveer een minuut.


  3. In een kommetje meng je de karnemelk met de rode kleurstof en de vanille-essence.


  4. Voeg dit bij het deeg en meng dit even.
  5. Doe het bicarbonaat in een kommetje en voeg hierbij de azijn toe. Dit zal beginnen bruisen. Roer het even door en  giet het bij het deeg.


  6. Meng het deeg nog even, maar niet te lang.
  7. Doe het deeg in het cupcakeblik


  8. Bak de cupcakes 22 minuten op 170°C. Laat ze 10 minuten afkoelen in het cakeblik en laat ze daarna verder afkoelen op een rooster
  9. Maak ondertussen de botercrème. Hiervoor meng je de boter en de roomkaas. Dit mag je best even laten draaien in de keukenmachine. Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix terug een minuut. Daarna voeg je de rest van de poedersuiker toe en mix je nog een minuut.


  10. Doe de botercrème in een spuitzak en wacht met decoreren totdat de cupcakes helemaal afgekoeld zijn.


Joyce bakt

Reacties

Een reactie posten