Regenboog marshmellow meringues

Meringues zijn gedroogde schuimpjes die je op een lage temperatuur voor een lange tijd bakt in de oven. Hierdoor zijn ze normaal ook redelijk droog. Deze schuimpjes hoeven slechts 35 minuten in de oven, waardoor ze sneller klaar zijn en ook nog heerlijke marshmellowy zijn vanbinnen. Bij deze meringues moest ik mezelf echt inhouden om ze niet gewoon allemaal zelf op te eten. Ik ben nogal enthousiast geweest met het kleurgebruik, maar je kan deze regenboog meringues gemakkelijk aanpassen aan de kleuren die je wil en hoe fel je ze wil.Ingrediënten:
 • 2 eiwitten
 • dubbel gewicht in fijne suiker + vanillesuiker (ongeveer 150g)
 • mini-marshmellows
 • kleurstof
Werkwijze:
 1. Verwarm de oven voor op 100°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Weeg de eiwitten. Bij mij wogen de eiwitten 70g. Je hebt dubbel zoveel suiker nodig, gebruik dan dus 140g suiker (zakje vanillesuiker + aanvullen met fijne suiker).
 3. Klop de eiwitten afzonderlijk op. Start traag en verhoog de snelheid wanneer het eiwit schuimig wordt. Klop het eiwit al hard zonder de suiker.


 4. Verlaag de snelheid van de keukenmachine en voeg lepel per lepel de suiker toe. Blijf ondertussen kloppen op medium snelheid. Wanneer alle suiker is toegevoegd, verhoog je geleidelijk aan de snelheid en klop je de eiwitten nog 5 minuten door. Check daarna of alle suiker al volledig is opgenomen. Dit kan je testen door het eiwit te voelen tussen je vingers. Als je nog suiker voelt, moet je nog even doorkloppen. De suiker moet helemaal opgelost zijn.


 5. Terwijl de eiwitten staan op te kloppen, kan je ondertussen de bakplaat en de spuitzak voorbereiden. Leg bakpapier op een bakplaat en leg de mini-marshmellows alvast klaar. Voor de spuitzak neem je een verfborsteltje. Hiermee schilder je de kleurstof in rechte lijnen in de spuitzak.


 6. Wanneer de meringue helemaal glad is, doe je hem voorzichtig in de spuitzak. Je ziet op de foto dat ik hier wat onhandig ben geweest, de kleuren in de spuitzak zijn per ongeluk ook op enkele andere plaatsen terecht gekomen. Voor mijn regenboog meringues is dit niet erg, dan zal er iets meer kleur zijn ;) 
 7. Spuit het begin van het meringuemengsel terug uit de spuitzak tot je kleuren ziet verschijnen.
 8. Om de meringues te spuiten hou je ze vlak boven de marshmellow. Tijdens het spuiten hef je de spuitzak op. Stop dan met spuiten en trek de spuitzak naar omhoog. Zoals je ziet zijn mijn meringues nog niet perfect, je hebt best wel wat oefening nodig om allemaal dezelfde mooie meringues te maken.


 9. Bak de meringues 35 minuten op 100°C. De meringues zijn klaar wanneer je ze van de bakplaat kan nemen zonder dat ze blijven plakken. Als je wil dat de meringues wel volledig doorbakken zijn, kan je ze langer in de oven laten staan.


Joyce bakt

Reacties

 1. Hoeveel meringues heb je ongeveer met deze hoeveelheid? Of is dat moeilijk te zeggen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het hangt er een beetje vanaf hoe groot je de meringues maakt. Normaal kan je hier 30 à 40 meringues mee maken. Ik spuit gewoon altijd een hele bakplaat vol :)

   Verwijderen

Een reactie posten