Chocolade-kokos balletjes

Met enkel vier ingrediënten zijn deze kokosballetjes niet alleen zeer gemakkelijk te maken, ze nemen ook weinig tijd in beslag. Tussendoor moet je ze wel enkele keren terug in de koelkast zetten om op te stijven, maar eigenlijk heb je er zelf bitter weinig werk aan. Het is een perfect recept voor wanneer je last minute nog ergens gevraagd wordt en je snel een cadeautje nodig hebt voor de gastvrouw. In 5 minuten maak je de basis, in 3 minuten heb je de balletjes gerold en in 1 minuut breng je nog snel de finishing touch aan. De wachttijden tussendoor kan je benutten om jezelf op te tutten ;)



Ingrediënten:
  • 175g lange vingers
  • 175g boter
  • 90g melkchocolade
  • kokosschilfers

Werkwijze:
  1. Verkruimel de lange vingers. Smelt de boter en smelt ook de chocolade in een apart schaaltje.


  2. Voeg als eerste de boter bij de lange vingers. Daarna meng je hieronder ook de gesmolten chocolade. Zet dit een uurtje in de koelkast om terug op te stijven.


  3. Maak balletjes van het deeg. Door de warmte van jouw handen zal het deeg terug slapper worden. Daarom zet je de balletjes terug in de koelkast voor je ze decoreert.
  4. Rol de balletjes door de kokosschilfers


Als je de balletjes op tafel laat staan, zullen ze snel terug te slap worden. Bewaar ze daarom in de koelkast.


Joyce bakt

Reacties

  1. Ik las 'chocola' en 'weinig tijd' en was fan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, bedankt! Dat is inderdaad hoe je dit recept in 3 woorden moet omschrijven ;-)

      Verwijderen
  2. dit ziet er heerlijk uit en ga ik zeker proberen! thanks for sharing.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze zien er lekker uit. Zeer handig als je even gauw wat wilt maken! Thanks for sharing.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten