Confetti blondies

09:44

Deze heerlijke gebakjes heten blondies om een eenvoudige reden. Het gebak wordt op dezelfde manier gemaakt als een brownie, maar heeft geen cacao of donkere chocolade. In dit gebakje is witte chocolade verwerkt, waardoor ze natuurlijk bleek blijven. Daardoor ook de naam: blondie. Omdat ze met witte chocolade gemaakt zijn is dit dan ook een mierzoet gebak, ideaal voor iedereen die van zoet houdt. Deze cakejes ruiken trouwens ook heerlijk terwijl ze aan het bakken zijn



Ingrediënten:

  • 120g boter
  • 150g suiker
  • zakje vanille suiker
  • 1 ei
  • 160g zelfrijzende bloem
  • snuifje zout
  • 80ml melk
  • 150g witte chocolade druppels
  • sprinkles (ik gebruikte 40g + extra voor de topping, maar je kan eigenlijk zoveel toevoegen als je wil)
Werkwijze:
  1. Verwarm de  oven voor op 180°C. Beboter een bakblik en bekleed het met bakpapier. Ik plaats het bakpapier zo dat ik na het bakken de hele blondie in 1 keer gemakkelijk uit het bakblik kan halen.
  2. Klop de boter romig met de suiker en de vanillesuiker. Voeg het ei toe en meng nogmaals. Voeg daarna de zelfrijzende bloem, een snuifje zout en de melk toe. Meng alles kort. Alle ingrediënten moeten goed vermengd zijn, maar je mag niet blijven kloppen.



  3. Als laatste voeg je de witte chocolade druppels en de sprinkles toe. Meng alles nog 1 keer goed.


  4. Doe het deeg in het bakblik en werk de blondie af met nog wat extra sprinkles.


  5. Bak de blondie 30 minuten op 180°C.



Joyce bakt

You Might Also Like

0 reacties