Cupcake rozen boeket

Dit boeket met cupcakerozen maakte ik speciaal voor moederdag. Ik maakte ze met vanillecupcakes en voegde aardbeiensmaak toe aan de botercrème, maar je kan natuurlijk zelf jouw (of jouw moeders) favoriete cupcakes gebruiken om dit mooie cupcake boeket te maken.


Wat heb je nodig?
 • Cupcakes: een basisrecept vind je hier. Je kan natuurlijk ook jouw favoriete cupcakes gebruiken.
 • Botercrème: het basisrecept vind je hier. De hoeveelheden in het recept zijn voldoende voor dit project. Ik kleurde de botercrème roze en voegde in plaats van vanille aardbeiensmaakstof toe.
 • Bloempot
 • Isomo-bol (doorsnede 15cm)
 • extra cupcake papiertjes (deze zal je achteraf niet meer kunnen gebruiken)
 • groen vloeipapier
 • tandenstokers
Werkwijze:
 1. Bak de cupcakes volgens het recept en laat ze volledig afkoelen.


 2. Maak ook de botercrème en kleur deze roze. Doe de botercrème in een spuitzak.


 3. Met de botercrème spuit je rozen op de cupcakes. Rozen maak je door in het midden van de cupcake te beginnen en cirkelend naar buiten te werken. Zet de cupcakes daarna in de koelkast, zodat de botercrème terug kan opstijven.


 4. De isomo-bol plaats je in de bloempot. Daarna plaats je 12 cupcakepapiertjes (ik gebruikte papiertjes waarvan ik er nog slechts enkele heb) met een tandenstoker op de isomobol.


 5. Het vloeipapier knip je in vierkantjes. Leg twee vierkantjes schuin op elkaar, met jouw duim maak je er een soort van blaadjes van en met een tandenstoker steek je die vast op de isomo-bol.


 6. Neem de cupcakepapiertjes van de isomo-bol weg en plaats daar nu de versierde cupcakes. Het is mogelijk dat de tandenstokers niet meteen door de cupcakes prikken. Prik dan eerst zelf een gaatje in de cupcake waar de tandenstoker moet komen.

Het rozen boeket ziet er prachtig uit en kan ook even zo blijven staan. Het is echter niet zo verstandig om het boeket te vervoeren eens je het in elkaar hebt gezet.Joyce bakt

Reacties

Een reactie posten