Aardbeienmousse (suikervrij)

Nu het seizoen van de aardbeien terug begonnen is, moest ik ook eens proberen om een mousse te maken van dit heerlijk zomerfruit. Deze aardbeienmousse is niet alleen zeer snel klaar, ze is ook gemakkelijk te maken en moet niet lang opstijven. Je kan er dus binnen no time lekker van smullen.



Ingrediënten:
 • 500g aardbeien
 • 1 citroen
 • 6 blaadjes gelatine
 • 50g canderel (gebruik 100g suiker als je een versie met suiker wil maken)
 • 600ml room

Werkwijze:
 1. Leg de gelatineblaadjes alvast te week in een potje koud water.
 2. Halveer de aardbeien. Meng  het grootste deel van de aardbeien met het sap van een halve citroen en de zoetstof (of suiker). Pureer dit mengsel.

 3. Verwarm het sap van de andere helft van de citroen een beetje. Wring de gelatineblaadjes uit en voeg ze bij dit verwarmde citroensap. De gelatineblaadjes moeten oplossen. Voeg dit citroen-gelatinemengsel bij de gepureerde aardbeien.
 4. Klop de room op. Doe een beetje van de room bij het aardbeimengsel en meng goed. Neem dan dit aardbeienmengsel en voeg dit bij de rest van de room. Meng voorzichtig.


 5. Doe de aardbeienmousse in glaasjes en werk af met de rest van de aardbeien. Je laat de mousse best even opstijven, maar eigenlijk is ze zo al redelijk stevig.

Joyce bakt

Reacties

 1. mmm dat ziet er lekker uit.
  ja aardbeien, ik ben er gek op en wij hebben al veel bakjes opgegeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh my, dit ziet er zo ontzettend lekker uit. Volgens mij echt het perfecte zomer gerecht <3

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten