Aardbeienmousse taart (suikervrij)

De verse aardbeien zijn terug! Ik ben gek op aardbeien, net als de rest van het gezin. Een klassieke aardbeientaart had ik al eerder gemaakt, dus besloot ik het mezelf wat moeilijker te maken en een suikervrije versie te maken. Deze aardbeientaart heeft een heerlijke koekjesbodem en een vulling van aardbeienmousse. Doordat je de taart niet moet bakken heb je er zelf weinig werk aan, maar moet de taart wel enkele uren opstijven in de koelkast.
Ingrediënten:
 • 100g boter
 • 250g koekjes (suikervrij)
 • 500g aardbeien
 • 1 citroen
 • 6 blaadjes gelatine
 • 50g canderel (gebruik 100g suiker als je een versie met suiker wil maken)
 • 600ml room
Werkwijze:

Voor de bodem:
 1. Leg plastiekfolie, aluminiumfolie of bakpapier op de bodem van de springvorm. Op die manier zal je de taart er later gemakkelijker uitkrijgen.
 2. Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Voeg deze bij elkaar en meng goed. Plaats dit op de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet dit in de koelkast om op te stijven en maak ondertussen de aardbeienmousse.


Voor de aardbeienmousse:
 1. Leg de gelatineblaadjes alvast te week in een potje koud water.
 2. Halveer de aardbeien. Meng  het grootste deel van de aardbeien met het sap van een halve citroen en de zoetstof (of suiker). Pureer dit mengsel.

 3. Verwarm het sap van de andere helft van de citroen een beetje. Wring de gelatineblaadjes uit en voeg ze bij dit verwarmde citroensap. De gelatineblaadjes zullen oplossen door de warmte van het citroensap. Voeg dit citroen-gelatinemengsel bij de gepureerde aardbeien en meng goed.
 4. Klop de room op. Doe een beetje van de room bij het aardbeimengsel en meng goed. Neem dan dit aardbeienmengsel en voeg dit bij de rest van de room. Meng voorzichtig en schep de aardbeienmousse in de taartvorm.


 5. Decoreer de taart met de rest van de aardbeien en laat hem enkele uren opstijven in de koelkast.


Joyce bakt

Reacties