Monsters inc taart

Monsters en co is een van mijn favoriete pixar films en toen een vriendin van mij vroeg om voor haar kindje een verjaardagstaart in dit thema te maken, was ik meteen razend enthousiast. Meteen ging ik op zoek naar leuke taart ideetjes en dit is het uiteindelijke resultaat geworden: een Mike en Sully chocoladetaart.


Wat heb je nodig?
 • De taart en de vulling maakte ik volgens het recept van de chocolade karamel rolo taart. Ik maakte 2 grote taarten en een kleintje en maakte karamelbotercrème met 300g boter als basis. Je kan natuurlijk ook jouw eigen favoriet recept gebruiken als basis.
 • Spuitzakken
 • grasspuitmond: nr. 233
 • Kleurstof: blauw, groen, paars en roze
 • rolfondant: groen, wit en zwart
Werkwijze:
 1. Bak de taarten (het recept vind je hier) en laat ze volledig afkoelen alvorens te decoreren. Zorg dat de taarten plat zijn bovenaan, hiervoor moest ik een stukje bovenaan wegsnijden. De kleine taart kan je eventueel nog in twee snijden, die zal namelijk veel hoger komen dan de grote taarten (je doet ook evenveel deeg in een kleinere vorm)


 2. Maak de karamel botercrème. Het recept vind je hier.
 3. Stel de grote en de kleine taart afzondelijk samen. Hiervoor bouw je de taart eerst als volgt op: taart-botercrème-taart en werk de taart af met een dunne laag botercrème aan de bovenkant en buitenkant, zo zal de taart mooi effen zijn. Zet beide taarten even in de koelkast om alles mooi te laten opstijven.


 4. Maak dan eerst de 'Mike' taart. Bekleed hiervoor de kleine taart met groene rolfondant of marsepein. Het oog maak je met groene, witte en zwarte fondant. Je kan het oog op de taart plakken met wat water.


 5. Zet de Mike taart op de grote taart en maak de juiste kleuren om de Sully taart af te werken. Voor het blauw gebruikte ik vooral blauw met een heel klein beetje groen. Voor het paars gebruikte ik paars en roze. Je hebt meer blauwe botercrème nodig dan paarse.


 6. Spuit eerst de paarse vlekken en kleur daarna de lege ruimtes in met de blauwe botercrème. Om de vacht te maken met deze spuitmond, spuit je kort en trek je daarna de spuitzak weg van de taart.Joyce bakt

Reacties

 1. Jemig wat ziet dat er heerlijk uit! ik krijg er spontaan trek van haha :) creatieve taart

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik vind het leuk om eens een creatieve uitdaging aan te gaan :)

   Verwijderen

Een reactie posten