Aardbeien met room cupcakes

09:00

Toen ik gisteren in onze diepvries aan het rondneuzen was, ontdekte ik plots een doosje ijs met 'aardbeien met room' smaak. Ik raakte meteen geïnspireerd door het idee en ging aan de slag om cupcakes met deze smaak te maken. Het recept is voor 24 cupcakes, als je er maar 12 wil maken, deel je gewoon alles door 2. Zowel in het cupcakedeeg als in de botercrème zit een heerlijke aardbeiensaus verwerkt. Wanneer je geen tijd hebt om deze zelf te maken, kan je ook gewoon aardbeienjam gebruiken.



Ingrediënten:

Voor de aardbeiensaus:

  • 400g aardbeien
  • 4el suiker
Voor de cupcakes:
  • 250g boter
  • 250g suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 250g zelfrijzende bloem
  • 1/4tl bicarbonaat
  • 3el melk
  • 4el aardbeiensaus 
Voor de afwerking:
  • 200g boter
  • 500g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4el room
  • 2el aardbeiensaus
  • extra aardbeien om te decoreren
Werkwijze:
  1. Maak eerst de aardbeiensaus. Hiervoor pureer je 400g aardbeien. Giet deze door een zeef in een steelpannetje. Hierbij voeg je 4el suiker aan toe.

  2. Zet dit op een laag vuurtje en laat dit 15 minuten inkoken. Roer wel regelmatig, zodat dit niet aanbrandt. Wanneer je een streep kan trekken in de saus, is ze genoeg ingekookt. Zet dit een half uurtje in de koelkast om het te laten afkoelen.

  3. Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een cupcakeblik met papiertjes.
  4. Maak de cupcakes. Hiervoor klop je eerst de boter romig met de suiker en de vanillesuiker. Voeg een voor een de eieren toe. Dit mag je nog goed doorkloppen.

  5. Voeg dan de bloem en het bicarbonaat toe. Meng goed, maar kort en voeg als laatste de melk toe.
  6. Schep enkele lepels aardbeiensaus in het deeg en meng een heel klein beetje, het is niet de bedoeling om de saus helemaal in het deeg in te werken.

  7. Vul het cupcakeblik, hiervoor schep je van het deeg ook telkens wat aardbeiensaus mee, zodat je een gemarmerd effect krijgt. Je kan met deze hoeveelheden 24 cupcakes maken.

  8. Bak de cupcakes 22 minuten op 170°C. Laat ze helemaal afkoelen vooraleer je ze decoreert.
  9. Voor de botercrème klop je eerst enkele minuten de boter zacht. Voeg daarna in twee delen de poedersuiker en vanillesuiker toe en klop tussendoor telkens nog enkele minuten. Terwijl de machine nog rustig doorklopt, voeg je ook de room toe. De aardbeiensaus voeg je op dezelfde manier toe als bij het cupcakedeeg.

  10. Schep de botercrème in een spuitzak en spuit op elke cupcake een toefje. Werk de cupcakes af met een aardbei.



Joyce bakt

You Might Also Like

3 reacties