Marshmallow fluff

IT'S SO FLUFFY! Ik ben momenteel nog steeds wat in minion-modus. Als ik aan de minions denk, dan komt ook meteen de schattige eenhoorn-scene "it's so fluffy, I'm gonna die!' in mijn gedachten. Met deze zin in mijn hoofd kwam ik dan ook op het idee om marshmallow fluff te maken. Hier en daar kan je dit ook gewoon kopen, maar aangezien je slechts drie ingrediënten nodig hebt, is het heel gemakkelijk zelf te maken.

Ingrediënten:

 • 150g marshmallows
 • 3el melk
 • 125g boter
Werkwijze:
 1. Smelt de marshmallows in een steelpannetje met 3el melk. Hou dit goed in het oog. Het duurt even voordat ze beginnen te smelten, maar dan gaat het plots heel snel. Laat deze gesmolten marshmallows even staan, ze moeten even afkoelen.


 2. Klop de boter romig en voeg hierbij de gesmolten marshmallows toe wanneer ze niet meer warm aanvoelen. Anders zal de boter smelten.


 3. De marshmallow fluff kan je gebruiken als topping voor cupcakes (zoals ik gedaan heb), maar je kan ze bijvoorbeeld ook gebruiken als vulling voor whoopie pies of taarten.Joyce bakt

Reacties

 1. Hoe lang blijft dit goed, denk je? Als ik het vandaag maak (maandag), kan ik het dan donderdag op een taart smeren en 's avonds eten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor hoeveel cupcakes is dit ongeveer?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten