Herfst meringues

Meringues kan je maken in alle kleuren van de regenboog. Omdat we nu rond ons volop de mooie herfstkleuren zien terugkomen, besloot ik om deze ook te laten terugkomen in deze herfst meringues. Door de oranje kleuren, kan je deze ook perfect op tafel zetten voor Halloween :)
Ingrediënten:
  • 2 eiwitten
  • dubbel gewicht in fijne suiker + vanillesuiker (ongeveer 150g)
  • kleurstof
Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 100°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Weeg de eiwitten. Bij mij wogen de eiwitten 70g. Je hebt dubbel zoveel suiker nodig, gebruik dan dus 140g suiker (zakje vanillesuiker + aanvullen met fijne suiker).
  3. Klop de eiwitten afzonderlijk op. Start traag en verhoog de snelheid wanneer het eiwit schuimig wordt. Klop het eiwit al hard zonder de suiker.

  4. Verlaag de snelheid van de keukenmachine en voeg lepel per lepel de suiker toe. Blijf ondertussen kloppen op medium snelheid. Wanneer alle suiker is toegevoegd, verhoog je geleidelijk aan de snelheid en klop je de eiwitten nog 5 minuten door. Check daarna of alle suiker al volledig is opgenomen. Dit kan je testen door het eiwit te voelen tussen je vingers. Als je nog suiker voelt, moet je nog even doorkloppen. De suiker moet helemaal opgelost zijn.

  5. Terwijl de eiwitten staan op te kloppen, kan je ondertussen de bakplaat en de spuitzak voorbereiden. Doe een spuitmond in de spuitzak en trek met een penseeltje enkele lijnen kleurstof in de spuitzak. Doe dit voorzichtig en zorg ervoor dat de spuitzak tussendoor goed open blijft staan.


  6. Doe de opgeklopte eiwitten in de spuitzak en spuit het eerste stuk van het eiwit er terug uit tot je ziet dat de kleuren beginnen mee te komen. Spuit de meringues op de bakplaat en bak ze 35 minuten op 100°C.
Joyce bakt

Reacties