Pompoen meringues

Het wordt stilaan tijd om onze pompoenen te versieren voor Halloween! Daarom dacht ik dat het ook stilaan tijd werd om eens pompoen meringues te maken. Deze meringues zijn niet enkel leuk voor Halloween, maar kan je eigenlijk de hele herfst door op tafel zetten. Als je liever wil dat de pompoenen er echt Halloween-achtig uitzien, kan je er ook met een eetbare stift (of gesmolten chocolade) een spooky gezicht op tekenen.
Ingrediënten:
 • 2 eiwitten
 • dubbel gewicht in fijne suiker + vanillesuiker (ongeveer 150g)
 • kleurstof
Werkwijze:
 1. Verwarm de oven voor op 100°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Weeg de eiwitten. Bij mij wogen de eiwitten 70g. Je hebt dubbel zoveel suiker nodig, gebruik dan dus 140g suiker (zakje vanillesuiker + aanvullen met fijne suiker).
 3. Klop de eiwitten afzonderlijk op. Start traag en verhoog de snelheid wanneer het eiwit schuimig wordt. Klop het eiwit al hard zonder de suiker.

 4. Verlaag de snelheid van de keukenmachine en voeg lepel per lepel de suiker toe. Blijf ondertussen kloppen op medium snelheid. Wanneer alle suiker is toegevoegd, verhoog je geleidelijk aan de snelheid en klop je de eiwitten nog 5 minuten door. Check daarna of alle suiker al volledig is opgenomen. Dit kan je testen door het eiwit te voelen tussen je vingers. Als je nog suiker voelt, moet je nog even doorkloppen. De suiker moet helemaal opgelost zijn.

 5. Terwijl de eiwitten staan op te kloppen, kan je ondertussen de bakplaat en de spuitzakken voorbereiden. 
 6. Schep drie lepels eiwit uit de kom en kleur deze groen. De rest van de kom eiwit, kleur je oranje.

 7. Spuit eerst de oranje pompoen. Met het groene eiwit kan je er nog een steeltje op spuiten.

 8. Bak de meringues 50 minuten op 100°C.

Joyce bakt

Reacties

Een reactie posten