Spookjes meringues

Nu ik al enkele weken bezig ben met meringues te maken in het herfst en Halloween thema, vond ik dat deze spookjes meringues niet mochten ontbreken in de collectie. Deze spookjes zijn heel gemakkelijk te maken en smaken ook super lekker. Ikzelf hou ervan als de meringues aan de binnenkant nog wat marshmellowy zijn, maar je kan ze gerust iets langer in de oven zetten om ze helemaal crunchy te maken.Ingrediënten:
 • 2 eiwitten
 • dubbel gewicht in fijne suiker + vanillesuiker (ongeveer 150g)
 • eetbare stift (ik gebruikte een tube decoratieve icing van wilton waar ik een spuitmond op plaatste)
Werkwijze:
 1. Verwarm de oven voor op 100°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Weeg de eiwitten. Bij mij wogen de eiwitten 70g. Je hebt dubbel zoveel suiker nodig, gebruik dan dus 140g suiker (zakje vanillesuiker + aanvullen met fijne suiker).
 3. Klop de eiwitten afzonderlijk op. Start traag en verhoog de snelheid wanneer het eiwit schuimig wordt. Klop het eiwit al hard zonder de suiker.

 4. Verlaag de snelheid van de keukenmachine en voeg lepel per lepel de suiker toe. Blijf ondertussen kloppen op medium snelheid. Wanneer alle suiker is toegevoegd, verhoog je geleidelijk aan de snelheid en klop je de eiwitten nog 5 minuten door. Check daarna of alle suiker al volledig is opgenomen. Dit kan je testen door het eiwit te voelen tussen je vingers. Als je nog suiker voelt, moet je nog even doorkloppen. De suiker moet helemaal opgelost zijn.

 5. Terwijl de eiwitten staan op te kloppen, kan je ondertussen de bakplaat en de spuitzak voorbereiden. 
 6. Doe het eiwit in de spuitzak en maak hoge toefjes.


 7. Bak de meringues 50 minuten op 100°C. De meringues zijn klaar wanneer je ze probleemloos van de bakplaat kan nemen.
 8. Laat de meringues afkoelen en teken er met de eetbare stift (of de icing) een gezichtje op.
Joyce bakt

Reacties

 1. MMm dit ziet er zo lekker uit. Kan je het recept misschien veranderen in een lactose vrij receptje.? Want dit wil ik wel eens proberen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben niet zo goed thuis in de lactosevrije wereld. Wat hiervan mag je niet eten? Dan kan ik eens kijken of het vervangen kan worden :)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Het is door zijn eenvoud toch een populair baksel in de Halloween periode hé ;)

   Verwijderen

Een reactie posten