Oreo taart

13:59

Het maken van een oreo taart stond al een hele tijd op mijn to bake lijstje. Ik was dan ook héél enthousiast toen mijn schoonzusje voor haar verjaardag een oreotaart vroeg. Ik ging meteen met allerlei ideetjes aan de slag en uiteindelijk werd het een chocoladetaart met slagroom en oreo vulling, afgewerkt met oreo botercrème, chocolade en nóg meer oreo's.




Ingrediënten:

Voor de cakes:
Deze ingrediënten zijn voor 1cake, als je de taart net zo hoog wil als die van mij, moet je twee cakes bakken en moet je dus alle ingrediënten x2 doen.

  • 350g zelfrijzende bloem 
  • 370g suiker
  • 50g cacao
  • 1/2tl zout
  • 240ml afgekoelde koffie
  • 210ml plantaardige olie (vb zonnebloemolie)
  • 3 eieren
  • 240ml volle melk

Voor de vulling:
  • 600ml room
  • 3el suiker
  • 2 rolletjes oreo's

Voor de botercrème en afwerking:
  • 300g boter
  • 750g poedersuiker
  • 2 rolletjes oreo's
  • Chocolade



Werkwijze:

Voor de chocoladecakes:
  1. Verwarm de oven voor op 170°C en beboter en bekleed twee sprinvormen met bakpapier (tenzij je maar 1 taart maakt, dan heb je maar 1 springvorm nodig)
  2. Ik maak de twee taarten tegelijkertijd. Hiervoor meng je eerst alle droge ingrediënten (bloem, suiker en cacao). Daarna meng je ook de koffie, olie en eieren. Doe dit allemaal samen in de keukenmachine en meng goed maar niet te lang. Voeg als laatste de melk toe.

  3. Als je net zoals ik deeg gemaakt hebt voor twee taarten, verdeel je het deeg gelijk over de twee taartvormen.

  4. Bak de taarten 60 minuten op 170°C. De taarten zijn klaar wanneer je een prikker er kan insteken en hij er proper terug uitkomt. Laat de taarten volledig afkoelen vooraleer je begint met decoreren.
De taart vullen:
  1. Zorg dat beide taarten mooi plat zijn bovenaan en snijd ze dan nogmaals horizontaal middendoor. Zo krijg je 4 plakken cake.

  2. Voor de vulling klop je eerst de slagroom op met de suiker. De oreo's doe je in een zakje en verkruimel je (het is niet erg als er hier en daar nog wat grote stukken tussen zitten).
  3. Om de taart op te bouwen start je met een laag cake, hier doe je wat slagroom op en wat verkruimelde oreo's. Zo bouw je verder tot je aan de laatste laag cake komt. Hier moet geen slagroom meer op, de taart wordt aan de bovenkant en de zijkanten afgewerkt met botercrème.

  4. Zet de taart een uurtje in de koelkast om de slagroom wat te laten opstijven.

De taart afwerken:
  1. Maak eerst de botercrème. Hiervoor klop je eerst de boter enkele minuten romig. Daarna voeg je er de poedersuiker in twee delen bij. Blijf goed kloppen, het is de bedoeling dat hier veel lucht in geklopt wordt.
  2. Leg 8 oreo's opzij voor de decoratie. De rest van de oreo's doe je in een zakje en verkruimel je. Voeg dit toe aan de botercrème.

  3. Werk de zijkant en de bovenkant van de taart af met de botercrème.

  4. Spuit met de rest van de slagroom enkele toefjes en plaats hier wat oreo's op.

  5. Om de taart nog wat verder af te werken, heb ik wat chocolade gesmolten en hiermee de taart nog wat verder versierd.



Joyce bakt

You Might Also Like

1 reacties

  1. Menn! Dat ziet er goed uit zeg, daar lust ik wel een stukje van. :)

    BeantwoordenVerwijderen