Belgische meringues

Op dit moment zitten we in België volop in de voetbalgekte en met mijn baksels doe ik hier graag aan mee. Ik maakte vroeger al cupcakes in onze Belgische driekleur en voor dit EK besloot ik om eens meringues in onze nationale kleuren te maken.
Ingrediënten:
  • 2 eiwitten
  • dubbel gewicht in fijne suiker + vanillesuiker (ongeveer 150g)
  • kleurstof
Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 100°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Weeg de eiwitten. Bij mij wogen de eiwitten 72g. Je hebt dubbel zoveel suiker nodig, gebruik dan dus 144g suiker (zakje vanillesuiker + aanvullen met fijne suiker).
  3. Klop de eiwitten afzonderlijk op. Start traag en verhoog de snelheid wanneer het eiwit schuimig wordt. Klop het eiwit al hard zonder de suiker.

  4. Verlaag de snelheid van de keukenmachine en voeg lepel per lepel de suiker toe. Blijf ondertussen kloppen op medium snelheid. Wanneer alle suiker is toegevoegd, verhoog je geleidelijk aan de snelheid en klop je de eiwitten nog 5 minuten door. Check daarna of alle suiker al volledig is opgenomen. Dit kan je testen door het eiwit te voelen tussen je vingers. Als je nog suiker voelt, moet je nog even doorkloppen. De suiker moet helemaal opgelost zijn.

  5. Bereid de spuitzak voor. Hiervoor neem je kleurstof en een penseel. Je schildert de binnenkant van de spuitzak in de verschillende kleuren. Doe het opgeklopt eiwit voorzichtig in de spuitzak en spuit het begin van het eiwit er terug uit tot wanneer je ziet dat er kleurstof begint mee te komen.


  6. Spuit toefjes op een bakplaat en zet de meringues 35 minuten in de oven. De meringues zijn klaar wanneer je ze van de bakplaat kan opheffen zonder dat ze blijven plakken.


Joyce bakt

Reacties

Een reactie posten