Eenhoorn taart

Het maken van een echte pinterest-waardige 'unicorn cake' stond al een hele tijd heel hoog op mijn to bake lijstje. Omdat het best wel wat tijd en geduld vergt, heb ik het een hele tijd uitgesteld. Maar voor een jarige vriendin die deze taart echt wel verdient, besloot ik om terug eens een middagje in de keuken te gaan staan.

De taart zelf is superkleurrijk en ook de binnenkant heb ik vrolijk gekleurd. Dit hoef je niet te doen, je kan een gewone vanille (of zelfs chocolade) cake maken en deze dan mooi versieren.

Benodigdheden:

voor de taart:
 • 375g boter
 • 375g suiker
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 6 eieren
 • 375g zelfrijzende bloem
 • kleurstof (ik gebruikte paars, blauw, roze en geel)

Voor de botercrème:
 • 500g boter
 • 1kg poedersuiker
 • als smaakstof gebruikte ik 'suikerspin' smaakstof, maar je kan ook vanille of iets anders toevoegen.

Voor de afwerking:
 • 500g witte rolfondant
 • tandenstokers
 • langere spies (voor de hoorn)
 • grote spuitzak
 • open ster spuitmond
 • eetbare gouden glitter
 • zwarte icing (ik koop hiervoor altijd een tube zwarte decoratie icing van wilton maar let wel op, je hebt hiervoor een spuitmond met bevestigingsring nodig. Als je geen zo'n spuitmonden hebt, kan je ook eetbare stift gebruiken)
 • ronde spuitmond nummer 2

Werkwijze:

De taart

 1. Verwarm de oven voor op 165°C en bak eerste de cakes. Hiervoor meng je de boter de met de suiker. Voeg een voor een de eieren toe en voeg als laatste de bloem toe. Meng kort. Verdeel het deeg in 4 potjes en kleur deze met de kleurstof. Doe het deeg in beboterde bakvormen (ik leg onderaan altijd nog een laagje bakpapier om zeker te zijn) en bak 20 minuten op 165°C. (ik gebruik de wilton easy layers set van 20cm diameter)


 2. Voor het maken van de botercrème kan je hier een stap voor stap uitleg vinden.
 3. Laat de cakes volledig afkoelen. Snijd de cakes allemaal plat even hoog en snijd ook rondomrond de buitenste harde rand weg. Hiervoor gebruik ik een rond deksel dat net iets kleiner is dan mijn cakes. 4. Stapel de cake. Wissel hiervoor een laagje cake af met een laagje boterccrème. Werk ook de zijkanten en bovenkant af met een crumbcoat (een dunne laag om alle kruimels in te sluiten). Zet de taart nu even in de koelkast zodat de boter wat opstijft, ondertussen kan je wat opruimen en de fondant klaarmaken. Gooi de rest van de botercrème niet weg, die gebruiken we nog om te versieren.

De afwerking

 1. Rol de witte fondant uit, zorg dat jouw cirkel zeker groot genoeg is om de taart te bedekken. Neem de taart en bedek deze met de witte fondant. Doe dit voorzichtig zodat de fondant niet scheurt. Zet de taart terug in de koelkast en maak met de overschot van de fondant de hoorn en oren.


 2. Voor de hoorn rol je met de fondant een kegel. Trek enkele strepen in de kegel, zodat deze er uit ziet als een hoorn. Steek in de hoorn een lange spies zodat hij rechtop blijft staan en dat je hem straks in de taart kan steken. Rol de overschot van de fondant dik uit en snijdt hier twee oortjes uit.


 3. Verdeel de botercrème in 3 potjes en kleur deze blauw, geel en roze. Plaats de 3 kleuren voorzichtig in een spuitzak met een open ster spuitmond. Hier vind je een stap voor stap uitleg.
 4. Plaats de hoorn en oortjes op de taart. De oortjes zet je vast met elk twee tandenstokers. Schilder de hoorn en de binnenkant van de oren goud. Hiervoor mengde ik gouden poeder met een klein beetje water.


 5. Spuit het haar van de eenhoorn en teken de oogjes.Reacties

 1. Hoi,
  Een vraagje: smelt de fondant niet onder de botercreme?
  En schuift het niet van de fondant als je op de zijkant spuit?
  Bedankt alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi

   Normaal smelt of verschuift er niets, ik heb deze taart gemaakt een dag op voorhand en dan moest deze nog 200km vervoerd worden. Hij is in 1 stuk aangekomen en hij zag er nog net hetzelfde uit ;)

   Voor het spuiten van de zijkant moet je er wel voor zorgen dat jouw botercrème stevig genoeg is. Als hij te zacht is zal hij er wel vanaf glijden. Je kan wat extra poedersuiker toevoegen of de botercrème even in de koelkast zetten, zodat de boter terug wat harder kan worden.

   Verwijderen
 2. Hallo,welke diameter bakvorm gebruikt u?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe maak je die oortjes ??

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten